HomeHL-Greece«Ψευτογιατρός»: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα – Αγορεύει επί της ενοχής του Dr. Kontos

«Ψευτογιατρός»: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα – Αγορεύει επί της ενοχής του Dr. Kontos

Ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» αντιμετωπίζει σειρά κατηγοριών που τον θέλουν να υθύνεται για το θάνατο 12 ασθενών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ώρα του εισαγγελέα στη δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» έφτασε.

Σήμερα, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αγορεύει, έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, στη συγκεκριμένη δίκη επί της ενοχής του Dr Kontos, όπως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος συστήνονταν στα θύματά του, αλλά και επί της ενοχής των υπολοίπων 16 συγκατηγορουμένων του, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

Ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» αντιμετωπίζει σειρά κατηγοριών που τον θέλουν να ευθύνεται για τον θάνατο 12 ασθενών -πολλοί εκ των οποίων καρκινοπαθείς – και παράλληλα βαρύνεται και με κακουργήματα που αφορούν σε 16 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και στο ακροατήριο συγκλόνισαν με τις καταθέσεις του τα θύματα του κατηγορούμενου, τα οποία μίλησαν για τις αμφιλεγόμενες… θεραπείες του «ψευτογιατρού».

Όπως είπαν, αρκετοί από τους μάρτυρες, ο κατηγορούμενος τους ζητούσε να σταματήσουν τις θεραπείες που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους και τους έπειθε να λαμβάνουν διάφορα …μαντζούνια, όπως βότανα από το Πήλιο, ενέσεις από το Βατικανό, έλαια κάνναβης, κ.ά.

Στην απολογία του, στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι δολοφόνος.

«Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω είναι να τους βοηθήσω. Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε. Η συγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δε μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου» είχε αναφέρει ο… Dr Kontos, αρνούμενος ότι έλεγε στα θύματα του πως ο ίδιος είχε θεραπεύσει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμη και τον Σουμάχερ!

Η στάση του αυτή μάλιστα είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση συγγενών θυμάτων του, που τον αποκάλεσαν «δολοφόνο»!

Ο 50χρονος, κατά την απολογία του, είχε ακόμη αναφέρει στο δικαστήριο: «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. …Βρίσκομαι απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είμαι εγώ, εγώ πρώτος δε μπορώ να με συγχωρήσω, έκανα τα αντίθετα από αυτά που με έμαθαν, ολίσθησα, άφησα το ψέμα να μπει στη ζωή μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και των ανθρώπων που με αγαπάνε. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Πίστεψα ότι με τη βότανο – θεραπεία, μόνο αυτό έκανα εγώ, τους βοηθούσα. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Είμαι θλιμμένος, κατακερματισμένος, για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, γιατί όλοι αυτοί είναι εδώ για τα σφάλματα τα δικά μου. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν».

 

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση