HomePost ItΗγουμενίδης: «Αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης η στοχοποίηση του περιφερειακού τύπου»

Ηγουμενίδης: «Αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης η στοχοποίηση του περιφερειακού τύπου»

Παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση ενάντια στην στρατηγική ποδηγέτησης των ΜΜΕ από την σημερινή Κυβέρνηση κάνει σήμερα με άρθρο του στον τοπικό τύπο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. «Σε όλη της την θητεία μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκτελεί μια στρατηγική ποδηγέτησης των ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας το δημόσιο χρήμα ως επιβράβευση για τη δημόσια εξύμνηση αυτής και ταυτόχρονα ως μέσο φίμωσης των αντιπολιτευτικών φωνών», όπως αναφέρει ο βουλευτής.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι δημόσιο χρήμα χρησιμοποιήθηκε μέχρι και για την κατά παραγγελία διενέργεια δημοσκοπήσεων, «κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, αξιοπιστίας και επιστημονικότητας, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων πολιτικών τάσεων και τη χειραγώγηση των πολιτών», όπως συγκεκριμένα αναφέρει στην παρέμβαση του που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Ειδική αναφορά κάνει ο ίδιος και στην πρόσφατη στοχοποίηση του περιφερειακού τύπου. Όπως χαρακτηριστικά γράφει: «Τελευταία πράξη του αντιδημοκρατικού κατήφορου της Κυβέρνησης είναι και η στοχοποίηση του περιφερειακού τύπου. Η πρόσφατη επιχείρηση φίμωσης περιφερειακού μέσου δια της τακτικής της αγωγής αποπειράται τον εκφοβισμό, τη φίμωση και την παρεμπόδιση του ελέγχου της εκάστοτε εξουσίας». Για το ίδιο θέμα συνεχίζει: «Μια τέτοια πράξη στρέφεται ενάντια σε μια ελεύθερη και χωρίς φραγμούς ενημέρωση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πεμπτουσίας της δημοκρατίας μας. Την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι είναι «θεσμικός», αφήνει να εξελιχθεί μια άκρως αντι-θεσμική και αντι-δημοκρατική στάση».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει επίσης ότι από το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή της η σημερινή Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να μεταφέρει εξαιρετικά κρίσιμες πολιτικές και εκτελεστικές δομές στο Μέγαρο Μαξίμου: «Χωρίς καμία εγγύηση αμεροληψίας, αξιοπιστίας και αξιοκρατίας, εκτός από την γνωστή επιχείρηση ελέγχου της εθνικής ασφάλειας και της ΕΥΠ  – υπόθεση που διασύρει διεθνώς πλέον τη χώρα μας -στην πρωθυπουργική δομή μεταφέρθηκε και η εποπτεία της ΕΡΤ, καθώς και του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Μια επιχείρηση -χωρίς προηγούμενο- ελέγχου της ενημέρωσης».

Αναφέρει, τέλος, ότι «ήδη μετράμε αντίστροφα για μια άλλη διακυβέρνηση που θα αφορά μια άλλη ποιότητα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και στην ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Όλος ο δημοκρατικός και προοδευτικός χώρος έχει υποχρέωση το επόμενο διάστημα και να αναδεικνύει όλες αυτές τις πλευρές, αλλά κυρίως να σταθεί μετωπικά και αποτελεσματικά εναντίον».

Διαφήμιση
Διαφήμιση