HomeUncategorizedΙράν: Επαναπατρίζεται ο Έλληνας ναυτικός του δεξαμενόπλοιου «Delta Poseidon»

Ιράν: Επαναπατρίζεται ο Έλληνας ναυτικός του δεξαμενόπλοιου «Delta Poseidon»

Επιστρέφει στην πατρίδα, από το Ιράν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ελλάδα επιστρέφουν τη Δευτέρα (12/9), από το Ιράν, τα 11 μέλη του πληρώματος -10 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας- του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Delta Poseidon».

Το δεξαμενόπλοιο κρατείται στον Περσικό Κόλπο από τους «Φρουρούς της Επανάστασης», μαζί με το επίσης ελληνόκτητο τάνκερ «Prudent Warrior». Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου θα αντικατασταθούν από άλλο πλήρωμα, κυρίως αλλοδαπούς.

Η κράτηση των δύο δεξαμενοπλοίων έχει γίνει με αφορμή την υπόθεση της κατάσχεσης πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μετά από δικαστική αίτημα στο δεξαμενόπλοιο «Lana», το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι, το φορτίο πετρελαίου ιρανικών συμφερόντων -μετά από δικαστική απόφαση- επέστρεψε στο δεξαμενόπλοιο «Lana» υπό σημαία Ιράν.

Το πλήρωμα των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων / ΠΕΝΕΝ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με ανάρτησή του στα social media με το θέμα της επιστροφής των μελών του πληρώματος αναφέρει τα εξής: «Μετά από μακρά και συστηματική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναχώρησε ήδη για την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός του πλοίου Delta Poseidon το οποίο, όπως είναι γνωστό, κρατείται παράνομα στο Ιράν. Καλή επιστροφή».

Σημειώνεται ότι, οι ιρανικές ναυτιλιακές Αρχές, μέσω του Ιρανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ που κρατούνται στον Περσικό Κόλπο από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» δεν τελούσε υπό κράτηση, αλλά μόνο τα δύο δεξαμενόπλοια.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η αλλαγή και των υπόλοιπων πληρωμάτων στην Ελλάδα που θα αντικατασταθούν με άλλα που θα επανδρώσουν εκ νέου τα δύο δεξαμενόπλοια.

Στο «Delta Poseidon» βρίσκονταν 25 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων οι δυο είναι Έλληνες και στο «Prudent Warrior» 23 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων οκτώ είναι Έλληνες και ένας Κύπριος.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση