HomeHL-GreeceΑνδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο για τις παρακολουθήσεις: «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια νέα πραγματικότητα»

Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο για τις παρακολουθήσεις: «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια νέα πραγματικότητα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων πραγματοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου συζητά το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ στη διαδικασία έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις τόσο εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η παρακολούθηση, που κατά διαβολική σύμπτωση, διήρκησε χρονικά όσο η εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τον Σεπτέμβριο που έβαλα υποψηφιότητα, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε εκλέχτηκα πρόεδρος», ανέφερε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: «Ο πρωθυπουργός με κάλεσε και χθες να ενημερωθώ από την ΕΥΠ, για τους τυπικούς λόγους που με παρακολουθούσαν. Με καλεί όμως να κάνω κάτι, που έγινε παράνομο με νόμο της κυβέρνησής του. Ο φάκελός μου καταστράφηκε, την ίδια ημέρα που ενημερώθηκε η ανεξάρτητη αρχή για την καταγγελία μου. Γιατί άραγε;».

«Από την πρώτη στιγμή έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας. Οι μυστικές υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν εντός δημοκρατικού πλαισίου και να προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από τα παράνομα λογισμικά και όχι να καλύπτουν τη χρήση τους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, σημείωσε: «Το απόρρητο σταματάει εκεί που ξεκινάει η ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια νέα πραγματικότητα, που οι παρακολουθήσεις πολιτικών, κομμάτων, δημοσιογράφων, αλλά και κάθε απλού πολίτη θεωρείται εκ των προτέρων νόμιμες. Αυτό ακριβώς είναι ο μεγάλος αδελφός».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση