HomeΚΡΗΤΗΠραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Πλατανιά

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Πλατανιά

Για την έναρξη του  νέου Σχολικού Έτους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πλατανιά, όπου ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Μαλανδράκης Ιωάννης, στους χαιρετισμούς του στις σχολικές μονάδες που επισκέφτηκε, ανέφερε  μεταξύ των άλλων: “… σταθερή βούληση της Δημοτικής αρχής αποτελεί η διαρκής αναβάθμιση των σχολικών  υποδομών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Μετά από μελέτες ενεργειακών αναβαθμίσεων που πραγματοποίησε ο  Δήμος Πλατανιά τα προηγούμενα χρόνια και υποβολές προτάσεων σε αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα, είναι σε  φάση υλοποίησης ή ακόμα και ολοκλήρωσης, έργα αναβάθμισης ενεργειακής εξοικονόμησης,  όπως η τοποθέτηση ηλιακών panel, συστήματα θέρμανσης και τοποθέτησης κουφομάτων στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων-Λυκείων), του Δήμου.

Επιπλέον, μέσα από τη συνεχή ενίσχυση των Σχολικών μας Επιτροπών, φροντίζουμε ώστε οι σχολικές μονάδες μας να διαθέτουν κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό,  για την καλύτερη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας….”

Στα Δημοτικά Σχολεία Γερανίου και Σκινέ-Φουρνέ, πραγματοποιήθηκε κατάληψη από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε Σχολείου αντίστοιχα, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργική υποβάθμιση των Σχολείων τους.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, μαζί με τη Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη Χρυσούλα, παρευρέθησαν στο Δημοτικό Σχολείο Γερανίου, όπου συμπαραστεκόμενοι στους γονείς, τους ενημέρωσαν για τις ενέργειές που έως τώρα έχουν ακολουθηθεί, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φραγκονικολάκης Αντώνιος ήταν παρών στο Δημοτικό Σχολείο Σκινέ -Φουρνέ, όπου και ενημέρωσε για  αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Στις τελετές του αγιασμού παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης ,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Φραγκονικολάκης Αντώνιος, οι Αντιδήμαρχοι κα.Μαραγκουδάκη Χρυσάνθη, ο κος Καλαιτζάκης Γεώργιος, ο κος Αρχοντάκης Χρήστος, ο κος Δημητρογιαννάκης Στυλιανός, η κα Λουπάκη Ασπασία, ο κος  Μπομπολάκης Χαρίτων και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος  κος. Δαράκης Ιωάννης.

Επίσης παρευρέθηκε και η  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Παιδείας κα. Μαλανδράκη – Κρασουδάκη  Σοφία.

Τέλος,  παρευρέθηκαν ο επικεφαλής  της Λαϊκής Συσπείρωσης  κος.Ανθούσης Δημήτρης  και ο Δημοτικός Σύμβουλος  της μείζονος Αντιπολίτευσης κος.Δασκαλάκης Εμμανουήλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση