HomeHL-9Σε λαϊκό προσκύνημα στον καθεδρικό ναό στη Σκωτία η σορός της Ελισάβετ

Σε λαϊκό προσκύνημα στον καθεδρικό ναό στη Σκωτία η σορός της Ελισάβετ

Τοποθέτησαν το στέμμα στο φέρετρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον καθεδρικό ναό του Σεντ Τζέιλς, στο Εδιμβούργο, βρίσκεται το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πομπή που συνόδευσε τη σορό της Ελισάβετ Β’ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου στο Εδιμβούργο, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ο οποίος συνοδεύθηκε από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ, ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος. Στον Καθεδρικό Ναό έφθασε περίπου στις 17:20 (ώρα Ελλάδας).

Στον καθεδρικό ναό τελέστηκε ευχαριστήρια Λειτουργία, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Το Στέμμα της Σκωτίας τοποθετήθηκε πάνω από το φέρετρο.

Η λειτουργία έληξε περίπου στις 18:15. Το φέρετρό της θα παραμείνει εκεί για 24 ώρες, προτού μεταφερθεί στο Λονδίνο. Ο βασιλιάς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν πλέον αποχωρήσει από τον καθεδρικό ναό.

Την αυτοκινητοπομπή περιστοίχιζαν στρατιωτικοί, ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες. Μεταξύ εκείνων που παρευρίσκονται στη Λειτουργία, στον Καθεδρικό Ναό, είναι η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, καθώς και η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός της βασίλισσας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος του Ρόαγιαλ Μάιλ, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα.

Το φέρετρο της βασίλισσας έφθασε περίπου στις 17:18 (ώρα Ελλάδας) στον καθεδρικό ναό τού St Giles. Δείτε τη στιγμή της άφιξης:

Στη συνέχεια, οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τα σέβη τους στη βασίλισσα μέσα στον καθεδρικό ναό από τις 5.30 μ.μ. (ώρα Αγγλίας).

Η σορός της Ελισάβετ μεταφέρθηκε χθες με νεκροφόρα από το Μπαλμόραλ στο παλάτι Holyroodhouse, στο Εδιμβούργο, σε ένα εξάωρο ταξίδι.

Η πομπή διέσχισε το κέντρο της πόλης, με χιλιάδες κόσμου να έχουν συγκεντρωθεί θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα μεταφέρθηκε στον καθεδρικό, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για 24 ώρες. Το βράδυ η βασιλική οικογένεια θα κάνει αγρυπνία στον καθεδρικό ναό.

Αύριο το απόγευμα, συνοδεία της πριγκίπισσας Αννας, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροσκάφος της RAF. Εν συνεχεία, θα οδηγηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραμείνει για μία νύχτα, μέχρι να μεταφερθεί με στρατιωτικές τιμές στην ειδική αίθουσα του Γουέστμινστερ, όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Σήμερα, ο βασιλιάς Κάρολος ακολούθησε πεζός το φέρετρο της βασίλισσας. Μαζί και τα τρία αδέλφια του, όπως και ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας, αντιναύαρχος σερ Τιμ Λόρενς.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση