HomeΚΡΗΤΗΑειφορία μέσω της βιοποικιλότητας των αλυσίδων αξίας αγροδιατροφικών αλυσίδων

Αειφορία μέσω της βιοποικιλότητας των αλυσίδων αξίας αγροδιατροφικών αλυσίδων

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2022

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2022, διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων  (CIHEAM MAICh) το 182ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωργό-οικονομολόγων, με θέμα «Αειφορία μέσω της βιοποικιλότητας των αλυσίδων αξίας αγροδιατροφικών αλυσίδων».

Η διεξαγωγή του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και φυσική παρουσία περισσότερων από 150 συμμετεχόντων προερχόμενων από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Επιλεγμένες εργασίες που πρόκειται να παρουσιαστούν στο συνέδριο θα δημοσιευτούν σε ειδικές εκδόσεις διεθνών έγκριτων επιστημονικών περιοδικών ή σε συλλογικούς τόμους διεθνώς αναγνωρισμένων εκδοτικών οίκων.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά ερευνητές που θα ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και πρακτικές οι οποίες καλύπτουν τις τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα βιοποικιλότητας και βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων στον αγρό-διατροφικό τομέα.

Η επανεισαγωγή παραγκωνισμένων ποικιλιών και φυτών, ιδιαίτερα της Μεσογείου, που ανήκαν στη διατροφή του ανθρώπου για χιλιάδες χρόνια, στοχεύει στη στήριξη των αγροτών καθώς αυτές οι καλλιέργειες αποτελούν προσοδοφόρες εναλλακτικές, με χαμηλό κόστος παραγωγής και ανθεκτικότητα στις δύσκολες κλιματικές συνθήκες που διαμορφώνονται.

Το παρόν συνέδριο έχει ιδιαίτερη σημασία για την περίπτωση της Κρήτης, μιας περιοχής που χαρακτηρίζεται από έντονη παράδοση σε τοπικά προϊόντα.

Η διατήρηση της βιοποικιλότητας των κρητικών προϊόντων, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη γεωργική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας συμβάλλοντας παράλληλα και στην ολοκληρωμένη ανάδειξη και αειφορική αξιοποίηση φυτών που έχουν φυσικές προσαρμογές στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.