HomeΚΡΗΤΗΑρκαλοχώρι: Αγιασμός στα σχολεία ανάμεσα στους οικίσκους

Αρκαλοχώρι: Αγιασμός στα σχολεία ανάμεσα στους οικίσκους

Δήλωση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τα οποία υποδέχτηκαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης παρέστη διαδοχικά, στην τέλεση των αγιασμών που πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρεα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Θραψανού και στο Γυμνάσιο -Λύκειο Καστελλίου και ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή σχολική χρονιά, γόνιμη και δημιουργική με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Το παρών στην τέλεση των αγιασμών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης.

agiasmos-oikiskoi-seismopliktoi agiasmos-sxoleio

Ειδικότερα ο Δήμαρχος στο μήνυμά τους προς τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα ανέφερε τα εξής:

«Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο για τη νέα σχολική χρονιά. Εύχομαι παράλληλα στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς να έχουν δύναμη ώστε να στηρίξουν των καθημερινό αγώνα των παιδιών τους.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα ξεκινάει μια καινούργια χρονιά πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Το 2021 ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για το Δήμο μας, λόγω του σεισμού που άλλαξε τις ζωές μας και την καθημερινότητα μας. Με την καθημερινότητα μας να έχει επηρεαστεί, τα προβλήματα σε κάποια σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας παραμένουν, παρά τα γρήγορα αντανακλαστικά που επιδείξαμε από την πρώτη στιγμή για άμεση επαναλειτουργία των σχολείων μας, σε διαφορετικές συνθήκες, μετά το σεισμό.

Θέλω να κάνω γνωστό όμως ότι η Δημοτική Αρχή κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες και αυτή τη σχολική χρονιά για τα σχολεία μας. με επίγνωση των δυσκολιών που τη συνοδεύουν. Δεσμευόμαστε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και σε αγαστή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για να εξασφαλιστεί το σχολικό περιβάλλον εκείνο που θα προσφέρει  στους μαθητές μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκπλήρωση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού και των στόχων τούς. Εύχομαι σε όλους  καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση