HomeHL-PsilaΒασίλισσα Ελισάβετ: Ο πρωτοφανής τρόπος που οι αρχηγοί κρατών θα πάνε στην κηδεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο πρωτοφανής τρόπος που οι αρχηγοί κρατών θα πάνε στην κηδεία της

Τι λέει το έγγραφο που εστάλη στις πρεσβείες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Westminster Abbey θα είναι τόσο γεμάτο για την εκδήλωση που θα είναι αδύνατο να παρευρεθούν περισσότεροι από ένας ανώτατοι εκπρόσωποι ανά χώρα.

Μπορείτε να φανταστείτε τον Τζο Μπάιντεν, τον Εμανουέλ Μακρόν και την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε ένα λεωφορείο να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Κι όμως μπορεί οι περισσότεροι να είχαν στο μυαλό τους πως θα καταφτάσουν με τα ιδιωτικά τους τζετ και τις λιμουζίνες τους, όμως αυτά μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουν, σύμφωνα με την Politico.

Συγκεκριμένα οι ξένοι αρχηγοί κρατών και οι σύζυγοί τους που θα δώσουν το «παρών» στο Λονδίνο για την κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ κλήθηκαν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με εμπορικές πτήσεις και τους απαγορεύτηκε να χρησιμοποιούν ελικόπτερα για να μετακινηθούν.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες ενημερώθηκαν επίσης ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους κρατικά αυτοκίνητα για να παραστούν στην κηδεία στο Αβαείο του Westminster στις 19 Σεπτεμβρίου – και αντ’ αυτού θα μεταφερθούν μαζικά με λεωφορεία από μια τοποθεσία στο δυτικό Λονδίνο.

Τα επίσημα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του POLITICO επιβεβαιώνουν επίσης ότι μόνο οι αρχηγοί κρατών και οι σύζυγοι ή οι σύντροφοί τους από κάθε χώρα έχουν προσκληθεί για να παραστούν στην κηδεία, η οποία εξελίσσεται σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή γεγονότα που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο διάστημα.

Το Westminster Abbey θα είναι τόσο γεμάτο για την εκδήλωση που θα είναι αδύνατο να παρευρεθούν περισσότεροι από ένας ανώτατοι εκπρόσωποι ανά χώρα.

Τι λέει το έγγραφο που εστάλη στις πρεσβείες

Στο έγγραφο, το οποίο εστάλη στις υπερπόντιες πρεσβείες αργά το βράδυ του Σαββάτου, η αρμόδια υπηρεσία αναφέρει ότι «λυπάται που λόγω του περιορισμένου χώρου στην κρατική κηδεία και τις συναφείς εκδηλώσεις, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά άλλα μέλη της οικογένειας, του προσωπικού ή της συνοδείας του κύριου προσκεκλημένου».

Οι αρχηγοί κρατών που δεν μπορούν να παραστούν μπορούν να επιλέξουν κάποιον άλλον ως επίσημο εκπρόσωπό τους, όπως έναν επικεφαλής κυβέρνησης ή έναν ανώτερο υπουργό.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα παραθέσει δεξίωση για όλους τους ηγέτες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το βράδυ πριν από την κηδεία.

Οι αρχηγοί κρατών που θα επισκεφθούν τη βασίλισσα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την κατάθεση της σορού της και να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων στο Lancaster House αμέσως μετά.

Το πρωτόκολλο για την ημέρα της κηδείας

Την ημέρα της κηδείας, οι αρχηγοί κρατών  θα φτάσουν στο Αβαείο του Westiminster με συνοδευόμενα πούλμαν από μια άγνωστη τοποθεσία στο δυτικό Λονδίνο, καθώς «λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας και των οδικών περιορισμών» θα πρέπει να αφήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα εκεί.

Επίσης το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) ξεκαθάρισε πως δεν θα συζητηθούν σε καμία περίπτωση τα αιτήματα για διμερείς συμβάσεις.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, οι ξένοι ηγέτες θα συνοδευτούν πεζοί στο Dean’s Yard, που βρίσκεται στους χώρους του αβαείου, για να παραστούν σε δεξίωση που θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι, και στη συνέχεια θα επιστρέψουν με πούλμαν στο δυτικό Λονδίνο για να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.

Όχι ιδιωτικά τζετ, παρακαλώ

Το FCDO αναφέρει επίσης πως οι ξένοι ηγέτες θα πρέπει να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με εμπορικές πτήσεις, προειδοποιώντας ότι το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου δεν θα είναι διαθέσιμο να υποδεχτεί ιδιωτικές πτήσεις.

Όσοι ηγέτες επιμείνουν να ταξιδέψουν με ιδιωτικό τζετ θα πρέπει να κατευθυνθούν σε «λιγότερο πολυσύχναστα αεροδρόμια» γύρω από το Λονδίνο, πρόσθεσε το FCDO.

Η χρήση μεταφοράς με ελικόπτερο μεταξύ των αεροδρομίων και των χώρων διεξαγωγής έχει απαγορευτεί «λόγω του αριθμού των πτήσεων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή»,  ανέφερε το υπουργείο.

 

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση