HomeΕΛΛΑΔΑΣυνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν τη Δευτέρα στο Παρίσι

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν τη Δευτέρα στο Παρίσι

Συνάντηση με Κολονά στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Παρίσι θα βρεθεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η συνάντηση των δύο ανδρών κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική στην παρούσα συγκυρία, καθώς η ενεργειακή κρίση ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει πλέον έτοιμη να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για την στήριξη των οικονομικών των μελών της, των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Παράλληλα, βέβαια, οι τουρκικές «κορώνες» κατά της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα θα τεθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος, εξάλλου, είναι από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που έχει δημόσια καταδικάσει την προκλητικότητα της Άγκυρας και έχει υποστηρίξει την Αθήνα απέναντι στον παραλογισμό και τον αναθεωρητισμό του Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, Παρίσι και Αθήνα έχουν υπογράψει σημαντικές συμφωνίες στον αμυντικό τομέα, αλλά και στα εξοπλιστικά προγράμματα, με την προμήθεια των γαλλικών Rafale και των φρεγατών Belh@rra.

Συνάντηση με Κολονά στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μαξίμου με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά.

Ο πρωθυπουργός και η Γαλλίδα υπουργός συζήτησαν για τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και την απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας, ως στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, με τις συνεχιζόμενες απειλές έναντι της ελληνικής κυριαρχίας.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση