HomeΚΟΣΜΟΣΒασίλισσα Ελισάβετ: Αυτές ήταν οι παράξενες διατροφικές της συνήθειες

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτές ήταν οι παράξενες διατροφικές της συνήθειες

Αρκετές ήταν οι «παραξενιές» της βασίλισσας Ελισάβετ σχετικά με τη διατροφή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έγιναν γνωστές κάποιες διατροφικές συνήθειες της μακροβιότερης βασίλισσας στον κόσμο.

Πέρα από τις καθημερινές της συνήθειες, που περιελάμβαναν σάντουιτς σε μαύρο ψωμί χωρίς κόρα με τόνο, φρέσκο αγγούρι και δύο αυγά μαύρα βιολογικά, καθώς και ελαφρύ μεσημεριανό με σολομό και σπαράγγια, έγιναν γνωστές και κάποιες παραξενιές της Ελισάβετ.

Συγκεκριμένα, στο μενού της απαγορεύονταν τα λευκά αυγά, ενώ υπήρχαν και γενικότερες παρατηρήσεις προς το προσωπικό που ετοίμαζε το καθημερινό της μενού ή σέρβιρε σε επίσημες εκδηλώσεις.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για μπέργκερ, ωστόσο όχι με την κλασική τους μορφή. Ειδικότερα, ήθελε τα μπέργκερ χωρίς ψωμάκι, ώστε να μπορεί να τα απολαύσει με μαχαιροπίρουνο.

Παράλληλα με τα μπιφτέκια, η βασίλισσα αγαπούσε αρκετά και τις συνοδευτικές σως με το φαγητό της. Άλλωστε είχε κυκλοφορήσει και τις δικές της σως, σε συλλεκτικές συσκευασίες και υλικά από το κτήμα της στο Σάντριγχαμ.

Επίσης, η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπούσε το αλκοόλ, καθώς απολάμβανε ένα κοκτέιλ dry martini. Ακόμα είχε παραγωγή τζιν και μπύρας από το κτήμα του Σάντριγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μια ιδιαιτερότητα και στο σερβίρισμα του αγαπημένου της ποτού, η οποία είχε να κάνει με τα παγάκια.

Συγκεκριμένα, ήθελε πάντα τα παγάκια της –και όσων έπιναν μαζί της- να είναι στρογγυλά, καθώς κάνουν λιγότερο θόρυβο από τα τετράγωνα παγάκια μέσα στο ποτήρι.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση