HomeΚΡΗΤΗ«Αγνώριστα» γήπεδα γέμισαν χρώμα τις σχολικές αυλές στο Μαλεβίζι!

«Αγνώριστα» γήπεδα γέμισαν χρώμα τις σχολικές αυλές στο Μαλεβίζι!

«Ολική επαναφορά» αύλειων χώρων από το Δήμο για το πρώτο κουδούνι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αγνώριστα» θα αντικρίσουν τα σχολεία τους οι μαθητές στο Μαλεβίζι τη Δευτέρα, αφού με το πρώτο κουδούνι θα μπουν σε ριζικά μεταμορφωμένες σχολικές αυλές!

Δομικές αλλαγές, νέα διαρρύθμιση, νέοι αθλητικοί χώροι, χρώμα, φως και ζωντάνια, ήταν οι κύριοι άξονες στο πρόγραμμα «ολική επαναφορά», που εφάρμοσε ο Δήμος Μαλεβιζίου στις σχολικές αυλές για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι.

mpokeas1

Μενέλαος Μποκέας: «Περιμένουμε να προστεθούν οι παιδικές φωνές!»

«Ο στόχος είναι δεδομένος και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτόν.

Κάθε Σεπτέμβρη να βρίσκουν καλύτερα από πριν τα σχολεία τους οι μαθητές μας. Ειδικά φέτος, στοχεύσαμε στην «ολική επαναφορά» σχολικών αυλών.

Με δομικές αλλαγές στους αύλειους χώρους όλο το καλοκαίρι, με συστηματική φροντίδα για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών αθλητικών υποδομών, πλέον περιμένουμε να προστεθούν οι παιδικές φωνές»! ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων του Δήμου Μαλεβιζίου ήταν να δημιουργηθούν χώροι για άθληση και αναψυχή που θα απομακρύνουν το γκρίζο από την καθημερινότητα των μαθητών και θα τους αποδοθούν λειτουργικοί και ασφαλείς, προσφέροντας κίνητρο για παιχνίδι και ώθηση στη φαντασία!

avles-3

Ο στόχος που τέθηκε ήταν σαφής, με τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τις σχολικές επιτροπές να έχουν δουλέψει συστηματικά όλο το καλοκαίρι προκειμένου να προχωρήσουν οι δομικές αλλαγές των σχολικών αυλών.

Ήδη έχουν διαμορφωθεί νέα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου κι έχουν αναβαθμιστεί υφιστάμενα, με τους μαθητές τη Δευτέρα να αντικρίζουν αλλαγμένη εικόνα στην αυλή του Γυμνασίου Γαζίου, του 1ου Δημοτικού Αγίας Μαρίνας, του Δημοτικού Τυλίσου, του Δημοτικού στο Πολύδροσο, του 1ου Δημοτικού Κρουσώνα, του Γυμνασίου και Λυκείου Κρουσώνα.avles-9

Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν στο Λουτράκι και τις Κορφές στα γήπεδα των παλαιών δημοτικών σχολείων.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν τα γήπεδα στο Γυμνάσιο Τυλίσου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα, στο Δημοτικό Σχολείο Μαράθου, καθώς και στο 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση