HomeHL-HealthΓρίπη: Ήρθε δύο μήνες νωρίτερα – Να εμβολιαστούν όλοι, λένε ειδικοί

Γρίπη: Ήρθε δύο μήνες νωρίτερα – Να εμβολιαστούν όλοι, λένε ειδικοί

Η κατάσταση φέτος στην περίοδο με το άνοιγμα των σχολείων είναι τελείως διαφορετική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την εξέλιξη της πανδημίας κοροναϊού, ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την Δευτέρα, μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Όπως είπε, η κατάσταση φέτος στην περίοδο με το άνοιγμα των σχολείων είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με πέρσι, σημειώνοντας πως σε μεγάλο βαθμό έχει επέλθει η ανοσοποίηση του πληθυσμού, καθώς τόσο πολλοί ενήλικες, όσο και παιδιά, νόσησαν στην διάρκεια του καλοκαιριού, με την μετάλλαξη Όμικρον, η οποία τελικώς αποδείχθηκε μεν πολύ μεταδοτική, αλλά χωρίς πολλά κρούσματα με βαριά νόσηση και ουσιαστικά όποιος νόσησε ειναι σαν να έκανε μια ισχυρή δόση εμβολίοιυ, όπως επεσήμανε ο Καθηγητης.

Ποιοι νοσηλεύονται κυρίως στα νοσοκομεία

Ο κ. Γουργουλιάνης σημείωσε στον Ant1 πως στα νοσοκομεία πλέον νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα και όχι νεότεροι σε ηλικία φορείς του κοροναϊού και επεσήμανε πως οι θάνατοι πλέον είναι θάνατοι ασθενών με κοροναϊό και όχι από κοροναϊό.

Ερωτηθείς σχετικά με την γρίπη και τον εμβολιασμό, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας είπε «Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε γρίπη, ξέρουμε ότι θα έχουμε ενδημικά κύματα και έχουμε τα δεδομένα από το νότιο ημισφαίριο ότι η γρίπη ήρθε δύο μήνες νωρίτερα. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους εμβολιασμό με τα εμβόλια, όταν έρθουν, που θα είναι επικαιροποιημένα».

 

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση