HomeHL-HealthΣυναγερμός από τη Νέα Υόρκη: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πολιομυελίτιδα

Συναγερμός από τη Νέα Υόρκη: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πολιομυελίτιδα

Επρόκειτο για την πρώτη γνωστή μόλυνση στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει πλέον ανιχνευθεί σε δείγματα λυμάτων από τέσσερις κομητείες στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας για να ενισχύσει τα ποσοστά εμβολιασμού στην πολιτεία εν μέσω περαιτέρω στοιχείων ότι ο ιός εξαπλώνεται στις κοινότητες.

Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει πλέον ανιχνευθεί σε δείγματα λυμάτων από τέσσερις κομητείες στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης καθώς και στην ίδια την πόλη. Οι κομητείες είναι αναλυτικότερα οι Rockland, Orange, Sullivan και Nassau.

Τα δείγματα βρέθηκαν θετικά στον ιό της πολιομυελίτιδας, ιός που μπορεί να προκαλέσει παράλυση στον άνθρωπο, όπως τονίζουν οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα που ζουν, εργάζονται, πηγαίνουν στο σχολείο ή επισκέπτονται το Orange, το Rockland, το Nassau, τη Νέα Υόρκη και το Sullivan διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο για παραλυτική νόσο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Νέα Υόρκη ξεκίνησε την επιτήρηση των λυμάτων μετά από έναν μη εμβολιασμένο ενήλικα που κόλλησε πολιομυελίτιδα στην κομητεία Rockland τον Ιούλιο και υπέφερε από παράλυση.

Η Επίτροπος Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Δρ. Mary Bassett, κάλεσε τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν αμέσως το εμβόλιο.

 

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση