HomeHL-GreeceΑτύχημα Allou Fun Park: Αναπάντητα ερωτήματα μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας – Τι δηλώνουν γονείς των τραυματιών

Ατύχημα Allou Fun Park: Αναπάντητα ερωτήματα μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας – Τι δηλώνουν γονείς των τραυματιών

«Δεν βρήκαμε το παιχνίδι όπως σφραγίστηκε μετά το ατύχημα» λέει ο τεχνικός σύμβουλος των τραυματιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολόκληρωθηκε μετά από έξι ώρες η αυτοψία που πραγματοποιήσαν ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας και οι τεχνικοί σύμβουλοι στο Allou Fun Park για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το σοβαρό ατύχημα το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο τεχνικός σύμβουλος της πλευράς των τραυματιών όσο και ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας κατέληξαν πως προκύπτουν ζητήματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εύρημα που πρόβληματίζει τους μηχανικούς είναι η γεωμετρία του χώρου του ατυχήματος. Όπως διαπίστωσαν, η απόσταση του σημείου στο οποίο εκσφενδονίστηκαν οι τραυματίες δεν δικαιολογείται απο την ταχύτητα με την οποία έπρεπε να κινείται το βαγονέτο σε εκείνο το κομμάτι της διαδρομής.

Παράλληλα, ο πραγματογνώμονας και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει διορίσει η πλευρά των τραυματιών, κ. Κώστας Λακαφώσης, ζητά διευκρινίσεις από την εταιρεία αναφορικά με ένα εξάρτημα το οποίο φέρει το La Isla και φέρεται να είναι καινούριο. Σε αυτό οι μηχανικοί ζητούν απαντήσεις για το αν, δηλαδή, το καινούριο εξάρτημα τοποθετήθηκε στο παιχνίδι πριν ή μετά το ατύχημα. Τέλος, τα κλιμάκια που πραγματοποίησαν την αυτοψία θέτουν και το ζήτημα ενδεχόμενης παραβίασης του χώρου του ατυχήματος ο οποίος είχε σφραγιστεί από την αστυνομία μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Σε δηλώσεις του ο τεχνικός σύμβουλος των τραυματιών, κ. Κώστας Λακαφώσης, κάνει λόγο για επεμβάσεις στο παιχνίδι μετά το ατύχημα και πριν από την αυτοψία.

«Σήμερα δοκιμάσαμε το μηχάνημα χωρίς ανθρώπους μόνο με νερό. Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε και μια δεύτερη δοκιμή. Ευρήματα υπάρχουν και οδηγούν κάπου. Εμείς δεν βρήκαμε το παιχνίδι όπως σφραγίστηκε μετά το ατύχημα. Κάποια ιδιωτική εταιρεία ήρθε χθες και έκανε επεμβάσεις και ελέγχους στο παιχνίδι. Οπότε αυτό που είδαμε εμείς ήταν το αποτέλεσμα της επέμβασης του ιδιώτη. Δεν ήταν αυτό που σφραγίστηκε ακριβώς μετά το ατύχημα», καταγγέλλει ο κ. Λακαφώσης ενώ αφήνει αιχμές για την επέμβαση των τεχνικών του φορέα πιστοποίησης στον σφραγισμένο από την αστυνομία χώρο του ατυχήματος.

«Κάποιος έχει βγάλει δελτίο Τύπου που λέει ότι έλεγξε το παιχνίδι και το βρήκε να λειτουργεί καλά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος  λέει ότι μπήκε μέσα στο  χώρο. Είναι κάτι που διαπίστωσε και ο πραγματογνώμονας, είμαστε σύμφωνοι όλοι σε αυτό», λέει χαρακτηριστικά. Τέλος, ξεκαθαρίζει πως τα κλιμάκια εντόπισαν βασικά στοιχεία για το ατύχημα αλλά σε κάθε περίπτωση θα γίνει και δεύτερη αυτοψία προκειμένου να λυθούν κάποιες απορίες.

Ο γιος μου δεν θυμάται τίποτα μετά το «μπαμ»

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του 22χρονου που χτύπησε στο κεφάλι και έκανε 12 ράμματα μιλώντας στους δημοσιογράφους περιέγραψε όσα του είπε ο γιος του.  «Μπαμπά, το τρένο δεν φρενάρισε. Με την ίδια μεγάλη ταχύτητα κατέβηκε,συνέχισε και στη στροφή υπήρχε νερό, άκουσα ένα θόρυβο «μπαμ»κι από εκεί και πέρα … σκοτάδι. Δεν θυμάται κανένα παιδί, τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μου λέει, συνεχώς το παιδί μου ότι δεν μπορεί να θυμηθεί μετά το «μπαμ» γιατί τα παιδιά λιποθύμισαν, ήταν αναίσθητα.Ο γιος μου ήταν λασπωμένος, στο τσαντάκι του υπήρχε το κινητό στραβωμένο κι από εκεί καταλαβαίνεις ότι υπήρχε συμπίεση στο κινητό με το σώμα.Εάν το κινητό το κράταγε στα χέρια για selfie όπως υποστηρίζει η εταιρεία, θα το ψάχναμε ακόμα», πρόσθεσε.

Η μητέρα της 22χρονης τραυματία ζητάει το κλείσιμο του λούνα πάρκ

Την ίδια ώρα εξιτήριο αναμένεται να πάρει μέχρι το βράδυ της Παρασκεύης η 22χρονη Γεωργία που ήταν ανάμεσα στα παιδιά που τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fan Park.

Η μητέρα της πριν λίγη ώρα μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ζητάει να κλείσει το λούνα παρκ και πρόσθεσε πως θέλει να γίνουν καλά τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί. Παράλληλα σημείωσε πως τα παιδιά είχαν πάει για να παίξουν και όχι για να κάνουν άλλα πράγματα όπως είπαν οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ.

«Ζητάω να κλείσει το λούνα παρκ, μόνο αυτό θα με ηρεμούσε. αντί να κοιτάξουν τι κάνουν τα παιδιά αυτοί λένε ότι να ναι. Θέλω να γίνουν καλά τα παιδιά μας. Είχαν πάει για παιχνίδι και όχι για να κάνουν άλλα πράγματα όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της 22χρονης.

 

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση