HomeHL-TOPΣε επιμελητή ανηλίκων τα τρία παιδιά των διακινητών

Σε επιμελητή ανηλίκων τα τρία παιδιά των διακινητών

Θα φιλοξενηθούν σε δομή φιλοξενίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ειδικό επιμελητή ανατέθηκε η επιμέλεια των τριών παιδιών των φερόμενων διακινητών των μεταναστών, που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο νότια της Κρήτης και μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Αυτό αποφασίστηκε μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας μαζί με τον ανακριτή άφησαν ελεύθερους τον 17χρονο Σύρο και τους δύο Λιβανέζους 16 και 17 ετών οι οποίοι προσωρινά θα φιλοξενηθούν σε κάποια δομή.

Τη Δευτέρα απολογούνται οι υπόλοιποι επτά

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου αναμένεται να περάσουν οι επτά φερόμενοι διακινητές μεταναστών προκειμένου να απολογηθούν.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost και οι επτά φέρουν βαρύτατες διώξεις για:

-Παράνομη μεταφορά μεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτης χώρας κατά συναυτουργία εκ κερδοσκοπίας από δύο ή περισσότερους που ενήργησαν από κοινού, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και από την οποία προέκυψε θάνατος κατά συρροή.

-Διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτης χώρας κατά συναυτουργία εκ κερδοσκοπίας από δύο ή περισσότερους από κοινού, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπο και από την οποία προέκυψε θάνατος κατά συρροή.

-Διακοπή της κύησης χωρίς την συναίνεση της εγκύου κατά συναυτουργία δια παραλείψεως

-Σύσταση συμμορίας

5.000 -6.000 πλήρωσαν οι μετανάστες

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους, με βάρκα 10-12 μέτρων, στις 26-27 Αυγούστου από το Λίβανο με προορισμό την Ιταλία. Μάλιστα κάθε ένας από τους μετανάστες φέρεται να πλήρωσε αδρά την υπόσχεση για ασφαλή μεταφορά και με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Υπολογίζεται ότι οι διακινητές κοστολόγησαν 5.000 -6.000 ευρώ το κεφάλι ενώ ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονταν παιδιά αλλά και βρέφη.

Τη Δευτέρα αναχωρούν για Αθήνα

Στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών φιλοξενούνται οι υπόλοιποι μετανάστες με τη δημοτική αρχή και τους εθελοντές να τους προσφέρουν όλα τα απαραίτητα αγαθά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες αναμένεται να αναχωρήσουν για την Αθήνα τη Δευτέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση