HomeΚΡΗΤΗ2ωρη στάση εργασίας στο ΠαΓΝΗ την ερχόμενη Τετάρτη

2ωρη στάση εργασίας στο ΠαΓΝΗ την ερχόμενη Τετάρτη

Τι διεκδικούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 την ερχόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 8 το πρωί μάλιστα θα πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση και θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Για την κυβέρνηση η χρονική περίοδος της πανδημίας δεν ήταν ένας στάσιμος χρόνος. Οι προσαρμογές στο δημόσιο σύστημα υγείας με το “νέο ΕΣΥ” έχουν έντονα χαρακτηριστικά. Τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ενισχύονται συνεχώς. Η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται.
Τεράστια τα κενά στο νοσοκομείο με μέρος αυτών να καλύπτονται από άλλες σχέσεις εργασίας. Οι συμβασιούχοι ολοένα και αυξάνονται και οι συνεργασίες με ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες ανθούν. Σε αυτήν την κατάσταση προστίθεται και ο νόμος της κυβέρνησης που αφορά στα καθήκοντα των νοσηλευτών. Σε αυτά προστίθεται και ο τρόπος διαχείρισης του προσωπικού. Με βάρδιες που καταστρατηγούν την 11ωρη ανάπαυση, χωρίς ρεπό και άδειες κλπ.
Οι συμβάσεις των συναδέλφων σε καθαριότητα και σίτιση λήγουν τέλος Σεπτέμβρη, ενώ μέχρι τέλος του έτους παύουν και οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού. Η προκήρυξη- κοροϊδία για νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, πετάει πολλούς συναδέλφους εκτός.
Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή με ευθύνη της κυβέρνησης πηγαινοέρχονται μεταξύ μισό δουλειάς και ανεργίας.
Σε αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι έρχονται να προστεθούν η ακρίβεια, η “ενεργειακή κρίση”, τα συνεχή χαράτσια και τα αποδέλοιπα του πολέμου.
Μέχρι εδώ. Η φετινή ΔΕΘ των υποσχέσεων και των ψίχουλων από την πλευρά της κυβέρνησης πρέπει να μας βρει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Αγώνας για δικαιώματα και πάλη για ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων!
 Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή εργασία!
 Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού!
 Επιστροφή όλων των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή!
 Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
 Απόσυρση του νόμου που αφορά στο καθηκοντολόγιο των ΔΕ Νοσηλευτών!
 Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!!!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση