HomeHL-9Ναρκωτικά στα Ζωνιανά: Προθεσμία για την απολογία τους πήραν οι «5»

Ναρκωτικά στα Ζωνιανά: Προθεσμία για την απολογία τους πήραν οι «5»

Ασκήθηκαν διώξεις εις βάρος τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προθεσμία 48 ωρών ζήτησαν και έλαβαν οι 5 κατηγορούμενοι για την τεράστια ποσότητα χασίς, που βρέθηκε στο υπόγειο τους, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πέντε κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν την Δευτέρα 12/9 ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Εισαγγελέας άσκησε και στους πέντε κατηγορούμενους διώξεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον 20χρονο και τον 36χρονο, που είχαν συλληφθεί την Τετάρτη (7/9) κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά.

Επίσης, διώξεις ασκήθηκαν στον 46χρονο πατέρα του 20χρονου καθώς και στα δύο αδέλφια του, 21 και 17 ετών, που παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στην Αστυνομία  του Ρεθύμνου. Όλοι βρίσκονται υπό κράτηση μέχρι και την απολογία τους στις αρμόδιες Ανακριτικές Αρχές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr οι τρεις που αναζητούνταν, μέλη γνωστής οικογενείας, εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκαν με συνοδεία δικηγόρου με τις αρχές να τους συλλαμβάνουν.

Την ίδια ώρα από χθες βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας ο 31χρονος και ο 20χρονος. Και οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκε το υπόγειο με την τεράστια ποσότητα χασίς αλλά και τα απλωμένα αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης.

Η αστυνομική επιχείρηση και η… αντίδραση των κατοίκων

Με ένταση πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση χθες το πρωί στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι κάτοικοι της περιοχής μόλις είδαν τα περιπολικά και τους αστυνομικούς συγκεντρώθηκαν και προσπάθησαν να τους διώξουν εμποδίζοντάς τους να προχωρήσουν στις έρευνες σε σπίτια και ποιμνιοστάσια.

Με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης κατάφεραν να απωθήσουν τους κατοίκους και να προβούν σε ελέγχους.

Το υπόγειο με τα 15 κιλά χασίς και τα αποξηραμένα δενδρύλλια

Λαβράκι… έβγαλαν οι αρχές κατά τον έλεγχο στα σπίτια και τα ποιμνιοστάσια της περιοχής.

Μόλις μπήκαν στην οικία του 20χρονου συλληφθέντα κατέβηκαν στο υπόγειο και βρήκαν απλωμένα τα αποξηραμένα δενδρύλλια αλλά και δίπλα σε σακούλες τα 15 κιλά χασίς.

Τα υπόλοιπα… ευρήματα

Σε έλεγχο που έγινε σε άλλες οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον δενδρύλλια κάνναβης, οπλισμός καθώς και χρήματα.

Συνολικά οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν:

15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

  • 80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρα,
  • 4 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης, πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 221 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, ανευρέθηκαν 4 φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο συνολικά 100 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα, των οποίων οι δράστες αναζητούνται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση