HomeHL-9Στον Εισαγγελέα οι 10 φερόμενοι ως διακινητές – 6.000 ευρώ ζήτησαν από κάθε μετανάστη

Στον Εισαγγελέα οι 10 φερόμενοι ως διακινητές – 6.000 ευρώ ζήτησαν από κάθε μετανάστη

Μέλη της ίδιας οικογένειας – Ανάμεσα τους και ανήλικος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου βρίσκονται τα 10 άτομα που φέρονται ως διακινητές μεταναστών και, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα 10 άτομα οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου παρουσία πάνοπλων της ΟΕΑ (κομάντος) του Λιμενικού. Σημειώνεται, πως ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχει και ένα ανήλικο αγόρι, 17 ετών.

5.000 -6.000 πλήρωσαν οι μετανάστες

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι 65 μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους, με βάρκα 10-12 μέτρων, στις 26-27 Αυγούστου από το Λίβανο με προορισμό την Ιταλία. Μάλιστα κάθε ένας από τους μετανάστες φέρεται να πλήρωσε αδρά την υπόσχεση για ασφαλή μεταφορά και με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Υπολογίζεται ότι οι διακινητές κοστολόγησαν 5.000 -6.000 ευρώ ανά άτομο ενώ ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονταν παιδιά αλλά και βρέφη.

Η «Οδύσσεια» μέχρι την Κρήτη

Ωστόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αντιμετώπισαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, να βρουν τραγικό θάνατο στα παγωμένα ύδατα της Μεσογείου.

Τότε, και ενώ βρίσκονταν στα ανοιχτά της Μάλτας, εξέπεμψαν σήμα SOS. Οι Αρχές της Μάλτας, σύμφωνα με πηγές του cretapost, συμβούλευσαν πλοίο «BBC Pearl» αρχικά να κατευθυνθεί προς την Αίγυπτο και εν συνεχεία να επικοινωνήσει με τις Αρχές του Καΐρου. Εκείνες με τη σειρά τους (οι Αρχές του Καΐρου), κι ενώ το πλοίο βρίσκονταν ήδη στα ανοιχτά της Κρήτης, συμβούλευσαν να ζητήσει βοήθεια από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Ελληνικού Λιμενικού στον Πειραιά.

Άμεσα οι Αρχές του Πειραιά έστειλαν ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή της γυναίκας αλλά και του 4χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι το 4χρονο κορίτσι δεν άντεξε και υπέκυψε τελικά στα τραύματα του.

Ταυτόχρονα στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 61 μεταναστών που είχαν απομείνει στη βάρκα ενώ δόθηκε εντολή από τον Πειραιά να οδηγηθούν στους Καλούς Λιμένες, όπερ και εγένετο.

metanastes-kaloi-limenes-gymnasthrio metanastes-kaloi-limenes-exo-1200 metanastes-kaloi-limenes-1200 metanastes

Στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών οι μετανάστες

Για δεύτερο 24ωρο φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών οι υπόλοιποι μετανάστες με τη δημοτική αρχή και τους εθελοντές να τους προσφέρουν όλα τα απαραίτητα αγαθά.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, οι μετανάστες βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση όταν έφτασαν στους Καλούς Λιμένες με τους περισσότερους να είναι εξαντλημένοι ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρουσίασαν έντονα σημάδια αφυδάτωσης.

Ιατρικό προσωπικό, δημοτική αρχή, ο Ερυθρός Σταυρός αλλά και πλήθος εθελοντών βρέθηκαν στο πλευρό των μεταναστών και αφού τους περιέθαλψαν τους προσέφεραν ότι είχαν ανάγκη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση