HomeΚΡΗΤΗΚαλοί Λιμένες: Καλά στην υγεία τους οι 61 μετανάστες (φώτο)

Καλοί Λιμένες: Καλά στην υγεία τους οι 61 μετανάστες (φώτο)

Αναμένεται να αποφασιστεί η τύχη τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εμφανώς καταβεβλημένοι και ταλαιπωρημένοι είναι οι 61 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο νότια της Κρήτης.

Λιμενικοί αστυνομικοί, διασώστες του ΕΚΑΒ, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Φαιστού και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τους πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τους μετέφεραν το βράδυ της Τρίτης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών.

Οι μετανάστες μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά κατέφθασαν στους Καλούς Λιμένες σε άσχημη κλινική κατάσταση, λόγω ασιτίας και αφυδάτωσης.

Στο Βενιζέλειο η εγκυμονούσα

Δύο άνθρωποι, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσηλείας μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Ανάμεσα τους και η εγκυμονούσα η οποία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο λόγω της ταλαιπωρίας που είχε υποστεί από το ταξίδι.

Νεκρό 4χρονο κοριτσάκι

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων ένα 4χρονο παιδί το οποίο επέβαινε σε πλοιάριο νότια των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βάρκα με μετανάστες εξέπεμψε SOS ενώ για τη μεταφορά του μικρού παιδιού στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συνδρομή του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

To ελικόπτερο προσγειώθηκε στην 115 ΠΜ και από εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το μετέφερε στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

Το παιδί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν και οι όποιες προσπάθειες ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση