HomeHL-GreeceΞέσπασε σε λυγμούς καταθέτοντας η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη: «Δεν είναι βιαστής, το έχουμε συζητήσει»

Ξέσπασε σε λυγμούς καταθέτοντας η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη: «Δεν είναι βιαστής, το έχουμε συζητήσει»

Δεν άντεξε η Ελπίδα Νίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη βεβαιότητα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι βιαστής και πως οι καταγγελίες των τριών γυναικών οφείλονται σε λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης εξέφρασε στο δικαστήριο η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου.

Η μάρτυρας έφτασε στη δικαστική αίθουσα μαζί με τον κατηγορούμενο ηθοποιό και παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη στάση που θα κρατήσει, απέφυγε να απαντήσει. Μόλις ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία η πρόεδρος την κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα.

«Εγώ με τον Πέτρο έχω κάνει μεγάλες προσωπικές συζητήσεις για αυτά τα γεγονότα. Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγο μου. Θα σας πω όμως ότι ο Πετρος δεν είναι βιαστής», ήταν τα λόγια της προς την έδρα.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο οι τρεις γυναίκες κατήγγειλαν τον ηθοποιό στη δικαιοσύνη, η Ελπίδα Νίνου απάντησε: «Για λόγους διαπόμπευσης κι εκδίκησης. Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Ένα ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για ένα ρόλο».

Η μάρτυρας, η οποία έχει σταθεί στο πλευρό του συζύγου της από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, ανέφερε πως έχει καταστραφεί η οικογένειά της. «Ο Πέτρος είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δίκη μου οικογένεια», είπε στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια η έδρα άρχισε να ρωτά την κα Νίνου για κάθε μία καταγγελία ξεχωριστά. Στάθηκε κυρίως στην πρώτη καταγγέλλουσα, την οποία γνωρίζει από τη μητέρα της που είναι ηθοποιός.

«Την γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική.

Π: Γιατί το λέτε αυτό;

Μ: Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θαλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζα κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχς απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση».

Για το πρώτο περιστατικό του καταγγελλόμενου βιασμού, ανέφερε: «Όταν ο Πετρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλει το πρώτο περιστατικό» περιέγραψε και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό και τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππιδη, Αλίνα Κωτσοβούλου για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες», είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κα. Κωτσοβούλου μα της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

Σχετικά με την δεύτερη καταγγέλουσα είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι, όπως και για την τρίτη. «Δεν τις γνωρίζω. Δεν τις έχω δει ποτέ στο θέατρο. Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο μας έχει μαύρα καθίσματα και ανοίγει από μέσα».

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε λυγμούς η Ελπίδα Νίνου

Η Ελπίδα Νίνου ξέσπασε σε λυγμούς, όταν ρωτήθηκε από την έδρα για την οικογενειακή της ζωή και για το εάν υπήρχαν εξωσυζυγικές σχέσεις του συζύγου της.

Ένορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω…

Μ: Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι μια γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση