HomeHL-WorldΟυκρανία: Χάκερ ξεγέλασαν με φωτογραφίες ελκυστικών γυναικών Ρώσους και τους σφυροκόπησαν!

Ουκρανία: Χάκερ ξεγέλασαν με φωτογραφίες ελκυστικών γυναικών Ρώσους και τους σφυροκόπησαν!

Τι δήλωσαν οι Ουκρανοί χάκερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παγίδα με ψεύτικους λογαριασμούς ελκυστικών γυναικών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστησαν χάκερ στην Ουκρανία σε Ρώσους στρατιώτες, προκειμένου οι τελευταίοι να στείλουν φωτογραφίες τους από το μέτωπο και να αποκαλύψουν έτσι τη θέση τους.

Ο Νικίτα Κνις, ένας 30χρονος ειδικός στην Πληροφορική από το Χάρκοβο, είπε στους Financial Times, ότι όταν ξεκίνησε τη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, θέλησε να αξιοποιήσει τις ικανότητές του ως χάκερ για να βοηθήσει την πατρίδα του. Στρατολόγησε κι άλλους χάκερ και ίδρυσαν την ομάδα “Hackyourmom”, που αριθμεί πλέον τριάντα μέλη απ’ όλη την Ουκρανία.

Όπως είπε ο Κνις στη βρετανική εφημερίδα, τον περασμένο μήνα ξεγέλασαν Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη – που τελεί υπό κατοχή από τα μέσα Μαρτίου – δημιουργώντας ψεύτικους λογαριασμούς και παριστάνοντας ελκυστικές γυναίκες σε αρκετές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένου του Telegram. Οι Ουκρανοί χάκερ κατάφεραν έτσι να έλθουν σε επαφή με Ρώσους στρατιώτες και να τους πείσουν να στείλουν φωτογραφίες τους από το μέτωπο. «Οι Ρώσοι όλο θέλουν να γ@μ…νε. Στέλνουν πολλές βλακείες σε “κορίτσια” για να αποδείξουν ότι είναι πολεμιστές», είπε ο Κνις.

Όταν οι Ρώσοι στρατιώτες έστειλαν τις φωτογραφίες τους, οι χάκερ διαπίστωσαν ότι τα ενσταντανέ ελήφθησαν σε μια απόμερη ρωσική στρατιωτική βάση κοντά στην κατεχόμενη Μελιτόπολη της νότιας Ουκρανίας. Έδωσαν τις πληροφορίες στον ουκρανικό στρατό και λίγες μέρες αργότερα η βάση δέχθηκε επίθεση.

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν – είμαι αποτελεσματικός, μπορώ να βοηθήσω την πατρίδα μου», δήλωσε ένας άλλο μέλος της ομάδας των Ουκρανών χάκερ, ο Μαξίμ στους FT.

«Και μετά συνειδητοποίησαν ότι θέλω να το ξανακάνω, να βρω κι άλλες βάσεις τους». Σύμφωνα με τον ουκρανικό ενημερωτικό ιστότοπο Ukrainian Pravda στα τέλη Αυγούστου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε μεγάλη ρωσική στρατιωτική βάση στη Μελιτόπολη, όπως ανέφερε ο δήμαρχός της, Ιβάν Φεντόροφ.

Οι φωτογραφίες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποδειχθεί ισχυρό όπλο στα χέρια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως στην περίπτωση ενός Ρώσου τουρίστα, o οποίος πρόδωσε άθελά του τη θέση μιας συστοιχίας πυραύλων στην Κριμαία.

Σε μια άλλη περίπτωση, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων το BBC, ο Ρώσος influencer Σεργκέι Σρέντα ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία από την επίσκεψή του σε βάση των Ρώσων μισθοφόρων του διαβόητου Wagner Group, που λίγο αργότερα δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις της Ουκρανίας.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση