HomeHL1-CultureΛος Άντζελες: Πωλείται σε δημοπρασία κτίριο με τοιχογραφία του Banksy

Λος Άντζελες: Πωλείται σε δημοπρασία κτίριο με τοιχογραφία του Banksy

Τον Οκτώβριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κτίριο στο Λος Άντζελες με έργο του Banksy που απεικονίζει κορίτσι σε κούνια που φαίνεται να κρέμεται από το γράμμα Α σε προϋπάρχουσα πινακίδα «Parking» θα πωληθεί τον Οκτώβριο σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Ταρίνα Ταραντίνο και ο Αλφόνσο Κάμπος αγόρασαν το κτίριο το 2007 έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων για να στεγάσουν τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησής τους, του brand αξεσουάρ Tarina Tarantino. Ο Banksy δημιούργησε το έργο σε τοίχο του κτιρίου το 2010.

Όταν ξέσπασε η πανδημία, το brand υπέστη οικονομική ζημία και οι ιδιοκτήτες έκτοτε κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης και πρόκειται να πωλήσουν το κτίριο σε δημοπρασία σε συνεργασία με την Hilco Real Estate.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθεί το ακίνητο. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί μόνον ως ακίνητο. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί μόνον ως έργο τέχνης. Είναι ένας συνδυασμός και των δύο» δήλωσε στους New York Times ο Τζεφ Αζούσε, ανώτερος αντιπρόεδρος της Hilco Real Estate.

Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η αξία που προσθέτει το έργο του Banksy στο κτίριο, οι Ταραντίνο και Κάμπος εκτιμούν ότι μπορεί να λάβουν έως και 30 εκατομμύρια δολάρια για το επταώροφο οικοδόμημα.

Παρά την πρόθεση του Banksy τα γκράφιτι του να είναι δωρεάν δημόσια τέχνη, αυτό δεν εμπόδισε δύο Άγγλους ιδιοκτήτες να αφαιρέσουν ολόκληρους τοίχους κτιρίων με έργα του καλλιτέχνη με την ελπίδα να τα πουλήσουν για μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε μεγάλους οίκους δημοπρασιών όπως ο Sotheby’s προτάθηκε να αναλάβουν την πώληση των γκράφιτι και αρνήθηκαν. Οι δύο Άγγλοι ιδιοκτήτες κατάφεραν να πουλήσουν τα έργα αποκομίζοντας ποσά με έξι ψηφία σε ιδιωτικές πωλήσεις.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση