HomeHL-9Metaxa Hospitality Group: Εκδήλωση Ονοματοδοσίας Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης»

Metaxa Hospitality Group: Εκδήλωση Ονοματοδοσίας Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης»

Η πρωτοβουλία αυτή του Metaxa Hospitality Group αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια σεμνή τελετή και σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα,  το Metaxa Hospitality Group έδωσε το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης», προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη και Αγωνιστή της Ελευθερίας, στο Συνεδριακό Κέντρο που βρίσκεται στο Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της Κρήτης, με έκταση 6.000 τ.μ.

metaxas

                                 Ανδρέας  Μεταξάς Διευθύνων Σύμβουλος Metaxa Hospitality Group

«…Αφού ακόμα και τώρα που σας γράφω, η αίθουσα του Συνεδρίου εξακολουθεί να έχει μέσα μου μια παραμυθένια μορφή…» έγραφε σε επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης το 2006, λίγο μετά τη φιλοξενία του, σε αυτόν ακριβώς το συνεδριακό χώρο, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε την θεωρία του για τη Συμπαντική Αρμονία, σε ένα Διεθνές, Διεπιστημονικό Συμπόσιο που συν-διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

maria-farantouri

                                                                                 Μαρία Φαραντούρη

Η πρωτοβουλία αυτή του Metaxa Hospitality Group αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος σφράγισε τον ελληνικό πολιτισμό στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και έκανε τα χέρια του φτερά για να ταξιδέψει την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, ένας εκ των συν-διοργανωτών του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συμποσίου για τον Μίκη Θεοδωράκη και επιμελητής έκδοσης του συλλογικού τόμου με τίτλο «Συμπαντική Αρμονία, Μουσική και Επιστήμη.

Στον Μίκη Θεοδωράκη», που εκδόθηκε το 2007 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και αποτέλεσε το αναμνηστικό δώρο προς όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μοναδική μουσική εμπειρία, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ερμηνεία της κυρίας Μαρίας Φαραντούρη, της πλέον διακεκριμένης και αναγνωρίσιμης γυναικείας φωνής του έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Εμμανουήλ Κατσαρός από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, οι κ.κ. βουλευτές Σενετάκης Μάξιμος και Ηγουμενίδης Νικόλαος, καθώς και ο κ. Ορφανός Στέλιος, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Μανώλη Συντυχάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μπαριτάκης Παύλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κώτσογλου Κυριάκος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μηλάκη Γωγώ, οι κ.κ Δήμαρχοι Χερσονήσου, Σέγκος Γιάννης, Λασιθίου, Στεφανάκης Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Σισαμάκης Γιώργος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης, Αρχιπύραρχος κ. Τσικαλάς Γιώργος, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χερσονήσου κ. Κουκάκης Εμμανουήλ, η Λιμενάρχης Χερσονήσου κ. Περυσινάκη Αθανασία,  ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κοντάκης Γεώργιος, οι Αντιπρυτάνεις του ΕΛΜΕΠΑ κ.κ. Δρακάκης Εμμανουήλ, Μανιός Θρασύβουλος, Φλώρος Χρήστος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου κ. Αλιφιεράκης Μανώλης, ο Διευθυντής του ΕΟΤ – Περιφερειακή Υπηρεσία Κρήτης κ. Στρατάκης Αριστείδης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών  & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης καθώς και Πρόξενος Ρουμανίας κ. Κουρκουνάκης Κώστας, ο Πρόξενος Λουξεμβούργου κ. Αεράκης Γιώργος, η Πρόξενος Τσεχίας κ. Νυσταζάκη Μαρία, ο Πρόξενος Ιρλανδίας κ. Ξενικάκης Ιωάννης καθώς και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Σφακιανάκης Γιώργος.

syntonistria_ekdilosis_antigoni_andreaki

                                                            Αντιγόνη Ανδρεάκη Δημοσιογράφος 

 Toν συντονισμό όλης της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος κα Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν προς το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου για την παρουσία του αλλά και για τη συνεργασία με τον Όμιλο, ενώνοντας Τουρισμό και Πολιτισμό, καθώς και στον Πρόεδρο του “Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, κ. Αγοραστάκη Γιώργο για τη διάθεση του φωτογραφικού υλικού που προβλήθηκε στην τελετή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κώτσογλου Κυριάκος, δήλωσε σχετικά: «Ο Θεοδωράκης έχει μείνει στην αιωνιότητα ως Οικουμενικός Έλληνας όπως ο Κορνάρος, ο Θεοτοκόπουλος, ο Καζαντζάκης κ.α. Με την σημερινή εκδήλωση, ανέλαβε ακόμη ένα ρόλο: να εκπροσωπήσει και να διαφυλάξει την αειφορία της Κρήτης που τόσο αγάπησε [..] Είναι πάρα πολύ σημαντική η προσφορά του Ανδρέα Μεταξά στον τομέα της αειφορίας και της βιωσιμότητας».

theodorakis-foto-4

               Κυριάκος Κώτσογλου  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης                                                                      Αντιγόνη Ανδρεάκη Δημοσιογράφος 

 Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Σέγκος Γιάννης, δήλωσε σχετικά: «Πολύ σημαντική η σημερινή εκδήλωση και πρωτοβουλία του Metaxa Hospitality Group & του φίλου Ανδρέα Μεταξά να ονοματοδοτήσει το Συνεδριακό Κέντρο σε Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται πως ο ίδιος, η τοπική μας κοινωνία και η Ελλάδα ολόκληρη δεν ξεχνά τον Οικουμενικό Έλληνα, έναν άνθρωπο ο οποίος έδωσε τη δική του συμβολή στο πέρασμα από τον πόλεμο στη νέα Ελλάδα».

 Η κ. Μαρία Φαραντούρη, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι και εγώ στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου το Metaxa Hospitality Group και ο κ. Ανδρέας Μεταξάς πήραν την πρωτοβουλία να δώσουν το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τους Κρήτες και για όλους. Τουρισμός και Πολιτισμός είναι αλληλένδετα κομμάτια και είναι σαφές ότι ο κ. Μεταξάς αυτό το γνωρίζει πάρα πολύ καλά»


kentrikos-omilitis_omotimos-kathigitis-psychologias-panepistimiou-kritis-k-kougioumoutzakis

                              Γιάννης Κουγιουμουτζάκης Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης κ. Γ. Κουγιουμουτζάκης δήλωσε: «Σε μια σεμνή τελετή μνήμης, χαρμολύπης και περισυλλογής, που διοργάνωσε το Metaxa Hospitality Group, κατέθεσα ορισμένα στοιχεία  για την, πολύπαθη, πολύκλωνη και πολύτροπη προσωπικότητα του Μεγάλου «Απόντα», ο οποίος στο κλείσιμο του Συμποσίου μάς τόνισε ότι «…μπορεί και πάλι η σοφία, η σκέψη και η ομορφιά να σώσουν τον κόσμο…» , καλώντας μας να ενωθούμε «…με το κέντρο της Συμπαντικής Αρμονίας, που είναι εδώ μέσα, αυτή τη στιγμή» – και εννοώντας αυτό εδώ το Συνεδριακό Κέντρο, που από απόψε φέρει το όνομα του Συνθέτη και Αγωνιστή της Ελευθερίας Μίκη Θεοδωράκη.

nea-epigrafi-synedriakou-kentrou

                                                           Νέα Επιγραφή Συνεδριακού Κέντρου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group κ. Ανδρέας Μεταξάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά μετονομάσαμε σήμερα το Συνεδριακό Κέντρο του Metaxa Hospitality Group, το μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της Κρήτης σε «Convention Center Mikis Theodorakis», προς τιμήν του μεγάλου αυτού Έλληνα. Ο Μίκης άπλωσε την Ελλάδα μέχρι τα πέρατα της γης & ταυτόχρονα αγωνίστηκε με πάθος για την ελευθερία, την ειρήνη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Το παράδειγμα του εμπνέει όλους εμάς στο Metaxa Hospitality Group στις καθημερινές προσπάθειές μας, να προβάλλουμε το «brand» Ελλάδα και να προωθήσουμε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης, τουριστικής ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ίσες ευκαιρίες απασχόλησης για όλους και μετρήσιμη προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες των προορισμών στους οποίους δραστηριοποιούμαστε».

Λίγα λόγια για το Metaxa Hospitality Group

Το Metaxa Hospitality Group είναι ένας κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, αναγνωρισμένος για το ήθος, το πάθος και τον λόγο του. Ξεκίνησε στην Κρήτη το 1975 από τον αείμνηστο Νικόλαο Μεταξά, το έργο του οποίου συνεχίζει η οικογένειά του.

Ο Όμιλος λειτουργεί με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία και επισκέπτες βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του. Σήμερα, αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, TUI Magic Life Candia Maris, στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξής του, ο Όμιλος συνεχίζει να επεκτείνεται στον κλάδο της φιλοξενίας με επενδύσεις στη Σαντορίνη, καθώς και την επένδυση στο Καβούσι της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

image001

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση