HomeHL-9Bανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων

Bανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων

Μια βδομάδα πριν χτυπήσει το κουδούνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σπασμένα τζάμια και πόρτες, πυρκαγιές και ξηλωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ακόμα και αφαίρεση της θερμοπρόσοψης στα σχολεία που πραγματοποιείται ενεργειακή αναβάθμιση από τα συνεργεία, είναι η εικόνα που αντίκρυσαν καθηγητές αλλά και τα συνεργεία του Δήμου Χανίων τις τελευταίες μέρες, μια εβδομάδα πριν οι μαθητές προσέλθουν στον σχολικό χώρο.

Συγκεκριμένα, στο σχολικό συγκρότημα Ακρωτηρίου, όπου στεγάζονται το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου, το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), στο σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς και σε αυτό του Κουμπέ, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι για τη φετινή χρονιά, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους.

bandalismoi

Επισημαίνεται πως από τη μεριά του Δήμου Χανίων, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες, έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση βραδινής φύλαξης στους σχολικούς χώρους, η εγκατάσταση συστημάτων κλειστού κυκλώματος καταγραφής και συναγερμού και η περιμετρική φωταγώγηση των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ έχουν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση