HomePost ItΣτο μεγάλο αφιέρωμα για τον Μίκη στο Αρκαλοχώρι ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στο μεγάλο αφιέρωμα για τον Μίκη στο Αρκαλοχώρι ο Νίκος Ηγουμενίδης

Ο βουλευτής Ηρακλείου εκπροσώπησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κατάμεστο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου για το τιμητικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εμβληματικούς μουσικούς της εκδήλωσης Μαρία Φαραντούρη και Μανώλη Μητσιά τονίζοντας τη σημασία ενός τέτοιου αφιερώματος για τον «Δάσκαλο του Γένους από τον οποίο γενιές Ελλήνων θα εξακολουθούν να παίρνουν δύναμη και κουράγιο», όπως ανάφερε ένα χρόνο μετά και από το μεγάλο καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Ο βουλευτής συνομίλησε με τις τοπικές αρχές και βρέθηκε με τον κόσμο του Αρκαλοχωρίου που πλημμύρισε το θέατρο στον ένα χρόνο από το «φευγιό» του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Με την αφορμή της εκδήλωσης στο Αρκαλοχώρι, ο βουλευτής δήλωσε: «Ο Μίκης είναι χαραγμένος στην ψυχή του λαού μας, στην ταυτότητα της πατρίδας μας, στην πολιτιστική κληρονομιά της οικουμένης. Ο Μίκης θα παραμένει για πάντα ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης. Ο μουσικός γίγαντας που εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα, τη Ρωμιοσύνη και τους αγώνες των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη. Είναι ο παντοτινός Έλληνας και ο παγκόσμιος «Ζορμπάς». Ένας Δάσκαλος του Γένους από τον οποίο γενιές Ελλήνων θα εξακολουθούν να παίρνουν δύναμη και κουράγιο από το μουσικό του έργο και από την ηφαιστειώδη προσωπικότητα του. Ο Μίκης είναι συνώνυμο της ιστορίας και των ονείρων της πατρίδας μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση