HomeΚΟΣΜΟΣΙσραήλ: Απαγορεύει τα Boeing 747 για περιβαλλοντικούς λόγους

Ισραήλ: Απαγορεύει τα Boeing 747 για περιβαλλοντικούς λόγους

Θα ισχύσει από τις 31 Μαρτίου του 2023

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απαγόρευση των Boeing 747 και αεροσκαφών με τέσσερις κινητήρες ανακοίνωσε το Ισραήλ για να μειώσει τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 31 Μαρτίου του 2023.

Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που αναπτύσσει η κυβέρνηση του Ισραήλ για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, η αρμόδια αρχή για τα αεροδρόμια ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρείες ότι δεν θα μπορούν να προσγειώνουν μεγάλα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ από τη θερινή περίοδο του 2023.

Αφορά κυρίως τα αεροσκάφη cargo

Η οδηγία αφορά κυρίως τα αεροσκάφη cargo, δεδομένου ότι οι περισσότεροι αερομεταφορείς έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν 747 και άλλα τετρακινητήρια αεροσκάφη σε δρομολόγια προς το Ισραήλ.

Ο αερομεταφορέας El Al έχει ήδη αποσύρει το στόλο των 747 και χρησιμοποιεί δικινητήρια αεροσκάφη Boeing 777 και 787 σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Οι ανταγωνιστές χρησιμοποιούν επίσης αυτά τα αεροσκάφη Boeing ή αντίστοιχα αεροσκάφη Airbus για το Ben Gurion, αν και τα 747 εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται συνήθως για εμπορευματικές μεταφορές.

Η λειτουργία αεροσκαφών με τέσσερις κινητήρες θα επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο με ειδική άδεια.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση