HomeΚΡΗΤΗΤο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Παναγιά η Γερόντισσα» συνεχίζει την λειτουργία του και αναβαθμίζεται

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Παναγιά η Γερόντισσα» συνεχίζει την λειτουργία του και αναβαθμίζεται

Ξεκίνησαν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου οι εργασίες συντήρησης-αναβάθμισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου όπου φιλοξενείται το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ» στο Τζερμιάδων, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να αποκατασταθεί το κτίριο από τις φθορές λόγω των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων στο Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και να αναβαθμιστεί προκειμένου να δεχθεί ακόμα περισσότερους ωφελούμενους ηλικιωμένους, διασφαλίζοντας την υγιεινή και ασφάλεια των συνθηκών λειτουργίας του, τόσο στα άτομα που διαμένουν όσο και στο προσωπικό που εργάζεται στο γηροκομείο.

Συγκεκριμένα εκτελούνται οι ακόλουθες παρεμβάσεις που θα συντελέσουν στην αποτελεσματική αναβάθμιση της δομής:

  1. Καθαίρεση υφιστάμενων επιχρισμάτων στην τοιχοποιία και οροφή των δωματίων (αποθήκη 1, αποθήκη 2), στην οροφή της τραπεζαρίας, στην τοιχοποιία και οροφή των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής (wc1 wc2) του ισογείου ορόφου, 287τ.μ.
  2. Δημιουργία νέων επιχρισμάτων στα τμήματα όπου καθαιρέθηκαν, 287τ.μ.
  3. Τοποθέτηση άνθυγρης γυψοσανίδας για τη δημιουργία ψευδοροφής στα wc του ισογείου και 1ου ορόφου, 32τ.μ.
  4. Εργασίες χρωματισμού στις νέες επιφάνειες που δημιουργήθηκαν καθώς και στις παρειές της τοιχοποιίας και οροφής της τραπεζαρίας στην οροφή και τοιχοποιία της κουζίνας του σαλονιού στον ισόγειο όροφο καθώς επίσης στο Χωλ, στο δωμάτιο 15 και διάδρομο του 1ου ορόφου, 1.250τ.μ..
  5. Εργασίες αποκατάστασης τοπικής βλάβης σκυροδέματος στην εξωτερική παρειά και κυρίως στη βόρεια όψη του κτιρίου, 27τ.μ.
  6. Εργασίες χρωματισμού εξωτερικά του κτιρίου, 962τ.μ.
  7. Αναβάθμιση ηλεκτρικής εγκατάστασης και τοποθέτηση 15 φωτιστικών οροφής στρογγυλό (πλαφονιέρα) μονόφωτο LED με μεταλλικό σκελετό και κάλυμμα από λευκό ακρυλικό πλαστικό. Οι διαστάσεις του είναι 290*80mm. Ισχύος λαμπτήρα 12w και ανήκει στην ενεργειακή Α+.
  8. Εργασίες χρωματισμού στις ορατές σωληνώσεις θέρμανσης που διέρχονται κατά μήκος και ύψος της τοιχοποιίας εντός του κτιρίου.
  9. Τοποθέτηση ασφαλτόπανου για τη δημιουργία υγρομόνωσης μεταξύ δαπέδου και τοιχοποιίας, εξωτερικά του κτιρίου στη νότια όψη.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης δήλωσε: «Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ» στο Τζερμιάδων αναβαθμίζεται μέσα από τις εργασίες που έχουν από καιρό ξεκινήσει. Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο έγιναν εργασίες απομάκρυνσης σαθρών και φερτών υλικών από το κτίριο ενώ έχουμε προχωρήσει στο κέλυφος και στο εσωτερικό του κτιρίου και συνεχίζουμε εντατικά. Παράλληλα ο Δήμος μας ανέλαβε την ευθύνη και διαθέτει από τις αρχές της πανδημίας προσωπικό (κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτριες, διαιτολόγο, εργατικό προσωπικό κλπ) για την στήριξη λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ» ενώ έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες προκειμένου να προσλάβουμε και γιατρό με δαπάνες του Δήμου. Μέσα από την συνεργασία του Δήμου μας με την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης αναβαθμίζεται. Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ» είναι  μία ιδιαίτερα ευαίσθητη δομή, είναι μία «φλόγα που κρατάμε στη χούφτα μας» και εγγυούμαι ως Δήμαρχος ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του αναβαθμισμένο και με το απαραίτητο προσωπικό, για την ασφάλεια τόσο των ωφελούμενων όσο και του προσωπικού και δεν θα επιτρέψω σε καμία οπισθοδρομική δύναμη να το κάνει σπέκουλα για να κλείσει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση