HomeHL-TOPΣεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Πρόκειται για μετασεισμό του 2021

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το νέο σεισμό που σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Κρήτης.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 7.13 το πρωί έχοντας ένταση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του ήταν 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 4,7 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του  cretapost, ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της ανατολικής Κρήτης, όπως και στο Ηράκλειο ενώ σύμφωνα με αναφορές ήταν μεγάλος σε διάρκεια.

Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Ο σεισμός ήταν σε θαλάσσιο περιβάλλον μακριά από την Ιεράπετρα. Ουσιαστικά μπορεί να πει κανείς πως είναι μετασεισμός του μεγάλου σεισμού που έγινε πριν από μήνες στη νοτιοανατολική Κρήτη πάλι στον ίδιο χώρο», τόνισε. Μάλιστα ο κ. Λέκκας απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται με το σεισμό στη Σάμο, λέγοντας ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα και πλαίσιο.

Παπαδόπουλος: «Ήταν μετασεισμός του σεισμού που έγινε το 2021»

Ο σημερινή δόνηση αποτελεί έναν μετασεισμό του σεισμού που έγινε στην ίδια περιοχή το 2021, αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Κουνήθηκαν σήμερα, Θήβα και Κρήτη!

Στη Θήβα, σεισμός 3,9 στις 11.28 πμ. Αρκετά αισθητός και σε περιοχές της Αττικής. Η σεισμική δράση συνεχίζεται εδώ και 13 μήνες.

Στην Κρήτη, στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ζάκρου, στις 4.13 πμ. σεισμός μεγέθους 5,2. Αποτελεί μετασεισμό του πολύ ισχυρού κύριου σεισμού που έγινε ακριβώς στην ίδια περιοχή στις 12.10.2021 με μέγεθος Μ=6,3.

Παρόμοιοι μετασεισμοί έγιναν στις 26.12.2021 με Μ=5,2 και Μ=5,5.

Διαφήμιση
Διαφήμιση