HomeHL-CultureΣτον Κρουσώνα τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914 – 1991»

Στον Κρουσώνα τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914 – 1991»

Προσέγγιση του βίου του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον τόπο καταγωγής του, τον Κρουσώνα, θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914-1991» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα «Η Νέα Γενιά».

Το βιβλίο αποτελεί μία πρώτη προσέγγιση του βίου του Μενελάου Ι. Ξυλούρη αναδεικνύοντας τη δράση του  από τον Κρουσώνα, στους αγώνες υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ως συναρχηγού της αντιστασιακής «Ομάδας Σατανά» κατά τη διάρκεια της Κατοχής, αγωνιστή μετέπειτα, ενάντια στη Δικτατορία των συνταγματαρχών, και τέλος, ως εκλεγόμενου Βουλευτή Ηρακλείου επί μια εικοσαετία στις τάξεις της κεντρώας παράταξης.

Χαιρετισμό θα κάνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ενώ την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν οι Κωστής Μαμαλάκης ιστορικός αναλυτής, Γιάννης Χαραλαμπίδης ιστορικός αναλυτής, Γιάννης Δρακουλάκης πρώην Δήμαρχος Κρουσώνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Χαραλάμπους στις 19.30 και τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Σώτια Πεντεδήμου.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι ο επίκουρος καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Μανόλης Γ. Δρακάκης και η φιλόλογος Ευαγγελία Ι. Τακάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση