HomePost ItΤο πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στη Βουλή με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

Το πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στη Βουλή με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

Κοινοβουλευτική Αναφορά της επιστολής του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος ΕΛΠΙΔΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης με την συνυπογραφή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, με την οποία αναδεικνύεται το πρόβλημα χρέωσης του ΕΝΦΙΑ σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτέμβριου του 2021.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος ΕΛΠΙΔΑ, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ αφορά τα επικίνδυνα ή ακατάλληλα για χρήση κτήρια ή επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια. Απαραίτητο και αποκλειστικό έγγραφο απόδειξης της παραπάνω συνθήκης του κτηρίου είναι η λήψη και υποβολή δελτίου επανελέγχου ή έκθεσης αυτοψίας επικίνδυνου ή ακατάλληλου για χρήση κτηρίου ή πρωτοκόλλου αυτοψίας επικινδύνως ετοιμορρόπου κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, επειδή πληθώρα δελτίων ελέγχου και επανελέγχου και Π.Α.Ε.Ε.Κ. είτε δεν αναγράφουν τα ορθά ονόματα των ιδιοκτητών, είτε δεν αναγράφουν όλους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, παρόλο που υπέβαλλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr, δεν έλαβαν αποζημίωση ούτε οικοσκευής, ούτε πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής. Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται η χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. στους ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση