HomeΚΡΗΤΗΤο Υπουργείο Παιδείας με ΦΕΚ συρρικνώνει τα σχολεία του ν. Ηρακλείου

Το Υπουργείο Παιδείας με ΦΕΚ συρρικνώνει τα σχολεία του ν. Ηρακλείου

Χάνονται 70 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπ/κών Αβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου «Δομ. Θεοτοκόπουλος» δεκάδες δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καταργούνται ενώ εκατοντάδες συγχωνεύονται και υποβιβάζονται.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου στο Ηράκλειο χάνονται 70 μόνιμες θέσεις σε δημοτικά σχολεία της πόλης και της ενδοχώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 31 Αυγούστου, δηλαδή στο παρά πέντε του ανοίγματος των σχολείων, η κυβέρνηση δημοσίευσε το ΦΕΚ 4582/30-8-2022 με θέμα «Καταργήσεις- Συγχωνεύσεις- Υποβιβασμοί- Αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων», με βάση το οποίο καταργούνται δεκάδες δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται ακόμη περισσότερα, κυρίως νηπιαγωγεία και υποβιβάζονται οργανικά πάνω από 100 δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, σε πανελλαδικό επίπεδο η πολιτική συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αποτυπώνεται ως εξής:

• Καταργούνται 23 Δημοτικά και 21 Νηπιαγωγεία
• Συγχωνεύονται 18 Δημοτικά και 86 Νηπιαγωγεία
• Υποβιβάζονται 107 Δημοτικά και 24 Νηπιαγωγεία

Στο νομό Ηρακλείου έχουμε πραγματικό «τσεκούρι» των οργανικών θέσεων, καθώς χάνονται 70 μόνιμες θέσεις σε δημοτικά σχολεία της πόλης και της ενδοχώρας. Αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη δυναμικότητα των σχολείων, για τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης προς τους μαθητές μας».

Σχολικές μονάδες Οργανικές θέσεις πριν το ΦΕΚ Οργανικές θέσεις μετά το ΦΕΚ
11ο Δ.Σ. Ηρακλείου 12 6
13ο Δ.Σ. Ηρακλείου 12 6
16ο Δ.Σ. Ηρακλείου 12 7
24ο Δ.Σ. Ηρακλείου 12 8
25ο Δ.Σ. Ηρακλείου 12 6
27ο Δ.Σ. Ηρακλείου 12 6
Διαφήμιση
Διαφήμιση