HomeΚΟΣΜΟΣΠριγκίπισσα Νταϊάνα: Με λουλούδια και κάρτες πολίτες τιμούν τη μνήμη της στο Παρίσι

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Με λουλούδια και κάρτες πολίτες τιμούν τη μνήμη της στο Παρίσι

25 χρόνια μετά τον θάνατό της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πολίτες τίμησαν σήμερα (31/8) την 25η επέτειο από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι, καταθέτοντας λουλούδια και αφήνοντας μηνύματα στη γέφυρα πάνω από την υπόγεια διάβαση όπου σκοτώθηκε σε τροχαίο. Λουλούδια και φωτογραφίες της Νταϊάνα κοσμούσαν την καλυμμένη με φύλλα χρυσού Φλόγα της Ελευθερίας, ένα αντίγραφο της δάδας του Αγάλματος της Ελευθερίας στο βόρειο άκρο της Pont de L’Alma που έχει γίνει το ανεπίσημο μνημείο του θανάτου της στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η πριγκίπισσα ήταν μόλις 36 ετών όταν η λιμουζίνα που μετέφερε εκείνη και τον σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγιέντ συνετρίβη στο τούνελ κάτω από τη γέφυρα καθώς απομακρυνόταν με ταχύτητα από τους φωτογράφους που την κυνηγούσαν με μοτοσικλέτες. «Deja 25 ans (25 χρόνια ήδη)» έγραφε μια από τις κάρτες που είχαν αφεθεί στο μνημείο, όπου πολλοί ντόπιοι και τουρίστες – περιτριγυρισμένοι από τηλεοπτικά συνεργεία – ήρθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής, να αφήσουν λουλούδια και να τραβήξουν φωτογραφίες.

«Για πάντα στις καρδιές μας», έγραφε μια φωτογραφία της Νταϊάνα που άφησε κάποιος που αυτοπροσδιοριζόταν ως Μονίκ από το Λουξεμβούργο. Εκατομμύρια παγκοσμίως θρήνησαν την «πριγκίπισσα του λαού», όπως περιέγραψε την Νταϊάνα ο τότε πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, το 1997.

Ήταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και πολυφωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο και υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια ανθρωπιστικών σκοπών – συμπεριλαμβανομένων των φιλανθρωπικών οργανώσεων για παιδιά και της εκκαθάρισης ναρκών ξηράς – όταν πέθανε. Ο θάνατος της μητέρας των πριγκίπων Γουίλιαμ και Χάρι βύθισε τη μοναρχία σε κρίση, μετά την διάλυση του γάμου της με τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο με τις αποκαλύψεις για διαμάχες, μοιχεία και τη δυστυχία που είχε νιώσει στον βασιλικό της ρόλο.

Η κραταιά γοητεία που συνεχίζει να ασκεί η Νταϊάνα, 25 χρόνια μετά το θάνατο της, επιβεβαιώθηκε το Σάββατο όταν ένα μαύρο Ford Escort που οδηγούσε τη δεκαετία του 1980 πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Βρετανία για 724.500 λίρες (844.000 δολάρια).

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση