HomeΚΡΗΤΗΜετανάστες στην Κίσσαμο: Στον εισαγγελέα οι 4 διακινητές

Μετανάστες στην Κίσσαμο: Στον εισαγγελέα οι 4 διακινητές

Για δεύτερη ημέρα στο λιμεναρχείο οι μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων αναμένεται να περάσουν σήμερα οι τέσσερις διακινητές που συνελήφθησαν χθες από τις λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για άνδρες οι οποίοι κατάγονται από τη Λιβύη και τη Συρία και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακίνηση μεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τις έρευνες και τις ανακρίσεις των λιμενικών αρχών τα θύματα υπέδειξαν του διακινητές τους.

metanastes-kissamos2

Για δεύτερη ημέρα στο  λιμεναρχείο οι μετανάστες

Στο Λιμεναρχείο Κισάμου φιλοξενούνται για δεύτερη ημέρα οι 26 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Γραμβούσας.

Τόσο η δημοτική αρχή της Κισσάμου όσο οι κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται δίπλα στους μετανάστες προσφέροντάς τους όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Από την πρώτη στιγμή ο δήμος Κισσάμου βρέθηκε κοντά στους μετανάστες προσφέροντάς τους τα είδη πρώτης ανάγκης. Στον χώρο του λιμεναρχείου πήγαμε χημικές αίθουσες, κλινοσκεπάσματα ενώ έχουμε αναλάβει και την σίτισή τους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Κισσάμου, Γ. Μυλωνάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 26 μετανάστες οι 4 είναι γυναίκες και τα 9 είναι παιδιά και όπως ήδη έχουν δηλώσει κατάγονται από Λιβύη, Συρία.

metanastes-kissamos3

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 9:30 χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στις λιμενικές αρχές και στο υπουργείο Ναυτιλίας εξαιτίας ενός σκάφους που επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή της Γραμβούσας και εξέπεμψε σήμα sos.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με τη συνδρομή σκαφών του λιμενικού περισυλλέγοντάς τους με ασφάλεια και μεταφέροντάς τους στο λιμάνι όπου και ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση