HomeHL-TOPΈμποροι της Κρήτης: Δύσκολο το μέλλον εξαιτίας πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης

Έμποροι της Κρήτης: Δύσκολο το μέλλον εξαιτίας πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης

Οι Κρητικοί στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι έμποροι της Κρήτης οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού.

Η καταναλωτική κίνηση βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα με τους εμπόρους να δηλώνουν ικανοποιημένοι μεν, ανήσυχοι δε.

«Η εικόνα είναι σύμφωνη με τα δεδομένα τα περυσινά. Μεσοσταθμικά τα δεδομένα στις αγορές της Κρήτης δείχνουν ότι είμαστε στα περυσινά επίπεδα. Αυτό δεν είναι θετικό γιατί πέρυσι ήταν πιεσμένα τα πράγματα εξαιτίας κορωνοϊού. Τώρα, κάποιες περιοχές στο νησί, και συγκεκριμένα οι τουριστικές, είναι κάπως καλύτερα οι υπόλοιπες είναι στα ίδια επίπεδα με το 2021», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος των Εμπόρων της Κρήτης, Μανώλης Κουμαντάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι «βάσει των δεδομένων, με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό είμαστε καλά γι’ αυτό επικρατεί μία κάποια ικανοποίηση».

Την ίδια ώρα ο κ. Κουμαντάκης τονίζει πως η επιβίωση των εμπόρων είναι πολύ δύσκολη: «Τα πράγματα είναι δύσκολα ως προς την επιβίωση των εμπόρων. Υπάρχει μεγάλος πληθωρισμός και υπάρχει μία δυσφορία. Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση για το φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Οι Κρητικοί στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις

Το μόνο θετικό που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό για τους εμπόρους της Κρήτης είναι ότι οι πολίτες αρχίζουν και επιλέγουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Το θετικό είναι ότι οι Κρητικοί πλέον επιλέγουν τις τοπικές επιχειρήσεις για να προμηθευτούν αυτά που έχουν ανάγκη. Αυτό παλαιότερα δεν το βλέπαμε συχνά πλέον υπάρχει έντονη κινητικότητα. Κι αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Κουμαντάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση