HomePost ItΕκδήλωση τιμής και μνήμης στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά

Στο μνημείο Εκτελεσθέντων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κακοπέτρου, διοργάνωσαν, την Κυριακή 28 Αυγούστου στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, στην Πλατεία της Μαρτυρικής Κοινότητας Κακοπέτρου Βουκολιών, τελετή τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες κατοίκους του Κακοπέτρου κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι “ …ο Δήμος Πλατανιά αντιλαμβανόμενος τη σημασία διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της εκμάθησης της τοπικής μας ιστορίας, διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε όλο του το εύρος και συμπράττει στη δημιουργία ιστορικών ντοκυμαντέρ που την αναδεικνύουν…” ενώ ανακοίνωσε  την κατασκευή νέου μνημείου στην Πλατεία του Κακόπετρου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

kakopetros3

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ ομιλία για τα γεγονότα της εποχής και τις θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών στην περιοχή εκφώνησε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοπέτρου κ. Ελένη Καρπαδάκη.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, ενώ επίσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και κ. Γιώργος Καλαιτζάκης , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης,  ο  επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης, ο αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Γιώργος Βακάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κακοπέτρου κ. Νίκος Τσιχλάκης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων κ. Λευτέρης Λουφαρδάκης, ο εκρόσωπος της Ένωσης Κισσαμιτών Αττικής κ. Εμμανουήλ Καρπαδάκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και κάτοικοι της περιοχής. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων , παρουσία της κόρης του Μαρίας και της εγγονής του, στο Μνημείο Ιερωνυμάκη, του ήρωα που απαγχονίστηκε στον Κακόπετρο από τους Γερμανούς κατακτητές.

Στην εκδήλωση τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της μετάδοσης του ιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση