HomeHL1-GreeceΒουλή: Την διεύρυνση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική επιτροπή από το 2016 προανήγγειλε ο Καστανίδης

Βουλή: Την διεύρυνση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική επιτροπή από το 2016 προανήγγειλε ο Καστανίδης

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, προκειμένου να διαπιστωθεί πως η πρόταση έλαβε τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την χρονική διεύρυνση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 2016 προκειμένου να ερευνηθούν και οι καταγγελίες του ΚΚΕ προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης «ανοίγοντας» στην σχετική συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ τόνισε αρχικά πως η εξεταστική δεν διερευνά περιόδους αλλά συγκεκριμένες υποθέσεις για να προσθέσει «η εξεταστική θα ερευνήσει τις υποθέσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, άλλων προσώπων ενδεχομένως της ίδιας περιόδου αλλά και την υπόθεση του ΚΚΕ». Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι αν κατά την πορεία των εργασιών προκύψουν επιπρόσθετα στοιχεία θα υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση του ερευνητικού πεδίου.

Από την πλευρά της ΝΔ ο εισηγητής Δημήτρης Καιρίδης ξεκαθάρισε ότι η πλειοψηφία θα δηλώσει «παρών» στην σχετική ψηφοφορία για την σύσταση εξεταστικής.

«Θεωρούμε χρήσιμο να υπάρξει επέκταση στο παρελθόν όχι για συμψηφισμούς ή για να παραγκωνιστεί το μείζον που είναι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη αλλά για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Καιρίδης για να προσθέσει ότι «ο κ. Ανδρουλάκης υπήρξε θύμα βάναυσης παραβίασης της ιδιωτικότητάς του».

Την Πέμπτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να ακροαστεί τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, τον διάδοχό του Θ. Δεμίρη, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χ. Ράμμο κ.α.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να διαπιστωθεί πως η πρόταση έλαβε τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα ανακοινώσει τον αριθμό των μελών της Εξεταστικής, κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων καθώς και την προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών με την υποβολή του πορίσματος στην Ολομέλεια.

Βεβαίως, η Επιτροπή έχει την δυνατότητα σε περίπτωση που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των εργασιών της να ζητήσει χρονική παράταση από την Ολομέλεια.

 

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση