HomeHL-9Απίστευτη καταγγελία από το ΕΚΗ: Για 2 ένσημα το ΕΦΚΑ δεν έδωσε επίδομα τοκετού και κυοφορίας

Απίστευτη καταγγελία από το ΕΚΗ: Για 2 ένσημα το ΕΦΚΑ δεν έδωσε επίδομα τοκετού και κυοφορίας

Σε νέα μητερά και μάλιστα εποχιακά εργαζόμενη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζοντας την αγανάκτηση του, καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας τις πολιτικές που ασκούνται είς βάρος των νέων μητέρων, που σε μια εποχή που η υπογεννητικότητα είναι μείζον εθνικό ζήτημα, που ζούμε σε μία χώρα που πάνω από 400 χιλιάδες νέοι μας έχουν φύγει στο εξωτερικό, που οι νέοι δεν τολμούν να κάνουν παιδιά αλλά και οικογένεια λόγω των πενιχρών μισθών και της ακρίβειας, η πολιτεία έρχεται και τιμωρεί νέες μητέρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Γιώργου και της Ζαμπίας, όπου πριν λίγο καιρό έφεραν στον κόσμο 2 αγγελούδια  (δίδυμα).

Το ΕΦΚΑ όχι μόνο δεν κάλυψε τη νέα μητέρα με το επίδομα τοκετού και κυοφορίας για μόλις 2 ένσημα, αφού είχε 198 τα 2 τελευταία  χρόνια (χρόνια πανδημίας) αντί 200.

Ακόμη πιο παράλογο είναι ότι το ζευγάρι είναι εποχιακά εργαζόμενοι,  που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε ενταχθεί στον ΟΑΕΔ με μόλις 50 ένσημα με σχετική εγκύκλιο που είχε βγει εκείνο το διάστημα , επειδή όμως ο ΕΦΚΑ δεν καλύπτει τα παραπάνω επιδόματα, ο ΟΑΕΔ απορρίπτει τα σχετικά επιδόματα, καθώς   ζητάνε την προϋπόθεση της ένταξης της στον ΕΦΚΑ.

Παρ’ ότι η πολιτεία αναγνώρισε με δική της ευθύνη ότι έκλεισε τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στον χώρο του Επισιτισμού – Τουρισμού μειώνοντας τα ένσημα στα 50 για την ένταξη στο ταμείο ανεργίας των χιλιάδων εποχιακών εξαιρώντας όμως για την περίπτωση στον ΕΦΚΑ διατήρησε το όριο των 200 ενσήμων για τις νέες μητέρες.

Το ΕΚΗ καλεί την Κυβέρνηση για άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας και καλεί παράλληλα τις εκατοντάδες μητέρες που έχουν εξαιρεθεί  να υποβάλλουν  σχετικές εντάσεις  στον ΕΦΚΑ, παρά τις απαράδεκτες παροτρύνσεις των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να μη προβούν σε αυτές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση