HomeHL-GreeceΘεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε ο χώρος όπου γίνονταν εξορκισμοί

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε ο χώρος όπου γίνονταν εξορκισμοί

Ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια, ενώ τη στιγμή που οι αστυνομικοί βρέθηκαν επί τόπου, διεξαγόταν τελετή  παρουσία περίπου 25 ατόμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Λουκέτο» στον χώρο που γίνονταν οι… εξορκισμοί από την «Εκκλησία των Εθνών» έβαλε η αστυνομία, ύστερα από την «έφοδο» που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία», στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού ελέγχου, ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας δεν διέθετε την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια, ενώ τη στιγμή που οι αστυνομικοί βρέθηκαν επί τόπου, υπήρχε σε εξέλιξη τελετή με παρουσία περίπου 25 ατόμων.

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε ο χώρος που γίνονταν εξορκισμοί από την “Εκκλησία των Εθνών”

Άμεσα συνελήφθη ο 24χρονος Δημήτρης Παναπακίδης, ως προσωρινά υπεύθυνος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης. Το μεσημέρι της Κυριακής, αφού οι δύο άντρες πέρασαν το «κατώφλι» του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και αναμένεται να δικαστούν στις 14 Νοεμβρίου, όπως όρισε ο εισαγγελέας.

Στο βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, φαίνονται οι χαρακτηριστικές κόκκινες κορδέλες που έχει τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ. στην είσοδο των εγκαταστάσεων, ενώ στην κεντρική πόρτα έχουν κολληθεί και τα σχετικά έγγραφα με την απόφαση της σφράγισης του χώρου.

Όπως αναφέρεται σε αυτά, η σφράγιση εκτελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18.00, ύστερα από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης, «όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη και λειτουργία κλειστού χώρου λατρείας εντός του οποίου βρίσκονταν συγκεντρωμένα περίπου 25 άτομα».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης, κατά τη μεταφορά του το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια, δήλωσε ότι «δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία».

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση