HomeHL-GreeceΝάσος Ηλιόπουλος: «Δεν αξίζει στην κοινωνία η παρακμή που ζούμε σήμερα»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Δεν αξίζει στην κοινωνία η παρακμή που ζούμε σήμερα»

«Δεν μπορεί ο Μακρόν στη Γαλλία να εθνικοποιεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση ενέργειας προκειμένου να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και εδώ ο κ. Μητσοτάκης να επιμένει στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ηαπαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη αποτελεί δημοκρατικό και πατριωτικό καθήκον και άρα οι εκλογές συνιστούν κοινωνική ανάγκη», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Μακεδονία της Κυριακής».

«Αν δει κάποιος τον τελευταίο μήνα τις αναφορές στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα θα διαπιστώσει εύκολα πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος δυσφημιστής της Ελλάδας τα τελευταία πολλά χρόνια, είναι κλασικό δείγμα ακροδεξιάς κατρακύλας και πανικού, να βλέπει στις αποτυχίες του το καθεστώς Μητσοτάκη, σενάρια συνωμοσίας».

Σε ερώτηση για το αν οι υποκλοπές φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές, υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: «Να προσπαθήσει να καθυστερήσει τις εκλογές, όμως όλο το διάστημα θα πρέπει να απολογείται καθημερινά στον ελληνικό λαό, στην Ευρώπη και τον διεθνή Τύπο γιατί η κυβέρνησή του παρακολουθεί πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες. Από την άλλη έχει την επιλογή να προκηρύξει άμεσα εκλογές. Τότε η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει την ιστορία αυτή και να θωρακίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο κ. Ηλιόπουλος επαναλαμβάνει ότι «η κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να βγάλει μια προοδευτική κυβέρνηση» και αναφέρεται στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ λέγοντας: «στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν οι βασικοί πυλώνες για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα απαντούν στο τι σημαίνει πολιτική αλλαγή. Σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Δεν μπορεί ο Μακρόν στη Γαλλία να εθνικοποιεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση ενέργειας προκειμένου να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και εδώ ο κ. Μητσοτάκης να επιμένει στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Προτεραιότητες αποτελούν η αλλαγή του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ, η ρύθμιση -με διαγραφή σημαντικού μέρους- του πανδημικού χρέους, η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και «ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που θα παρέχει ασφάλεια στην εργασία και αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο. Το σίγουρο είναι ότι δεν αξίζει στην ελληνική κοινωνία η παρακμή που ζούμε σήμερα και για αυτό οι πολίτες θα επιλέξουν την προοδευτική και δημοκρατική πολιτική αλλαγή».

 

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση