HomeHL-9Μυλοπόταμος: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Δ. Βέρρας

Μυλοπόταμος: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Δ. Βέρρας

«Προφυλάκισαν έναν βιοπαλαιστή με ένα ανύπαρκτο κακούργημα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο για την… φυλακή έλαβε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα ο 38χρονος ο οποίος κατηγορείται για την καταδίωξη και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο, δίπλα από το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η διαδικασία της απολογίας του κράτησε πάνω από έξι ώρες ενώ αμέσως μετά τα όσα ανέφερε ο ανακριτής με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα έκριναν την προφυλάκισή του.

mylopotamos-38xronos

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το δικαστήριο από νωρίς συγκεντρώθηκαν συγγενείς του 38χρονου οι οποίοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα την απόφαση των εισαγγελικών αρχών.

mylopotamos-38xronos1

Δ. Βέρρας: «Προφυλάκισαν έναν βιοπαλαιστή με ένα ανύπαρκτο κακούργημα»

Για ανύπαρκτο κακούργημα κάνει λόγο ο δικηγόρος του 38χρονου, Διονύσης Βέρρας, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις μετά το τέλος της απολογίας του κατηγορουμένου.

Ο ίδιος για μία ακόμα φορά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως κακούργημα ενώ όπως τόνισε είναι η πρώτη φορά στις τέσσερις δεκαετίες που ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στα ποινικά δικαστήρια που ένα πλημμέλημα τέτοιου ύφους έγινε κακούργημα.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι κρατήθηκε προσωρινά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Τέσσερις δεκαετίες είμαι στα ποινικά δικαστήρια και είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια περίπτωση πρόκλησης υλικών ζημιών μετατράπηκε σε κακούργημα.

mylopotamos-38xronos2

Δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο και συμβούλιο, που θα ακολουθήσουν, που θα συμφωνήσει με το νομικό χαρακτηρισμό που ασκήθηκε η ποινική δίωξη. Είναι ένας ξεκάρφωτος και αναντίθετος με το αποδεικτικό υλικό, νομικός χαρακτηρισμός, ο οποίος έγινε μόνο και μόνο για να γίνει η προσωρινή κράτηση. Εμείς από την πλευρά μας είπαμε την αλήθεια. Ο εντολέας μου περιέγραψε αυτό που βίωσε. Αλλά ποιος τον άκουσε; Κανείς. Μιλάγαμε σε βουλωμένα αυτιά. Είναι η πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα μου που αισθάνθηκα ότι δεν ακούγομαι από κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας ενώ παράλληλα ανέφερε πως ο 38χρονος είναι ένας βιοπαλαιστής που δουλεύει για δύο οικογένειες.

 «Προφυλάκισαν έναν άνθρωπο που έχει μία σύζυγο με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο και τέσσερα παιδιά. Ο ίδιος δεν έχει πατέρα αλλά έχει έναν αδερφό που έχει εγχειριστεί με καρδιά και είναι κρεμασμένος πάνω του με τρία παιδιά. Άρα έχουμε 8 ανήλικα παιδιά και δύο οικογένειες κρεμασμένες σε αυτόν το βιοπαλαιστή. Αυτό τον βιοπαλαιστή κρατήσανε προσωρινά με ανύπαρκτο κακούργημα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βέρρας.

Τέλος, ο κ. Βέρρας σχολίασε και τα ρατσιστικά κίνητρα λέγοντας πως η λέξη «ρατσιστικό» που υπάρχει μέσα στη ασκηθείσα δίωξη είναι μία «πελώρια ανοησία».

«Το ρατσιστικό είναι μία πελώρια ανοησία. Και αυτός που εμπνεύστηκε αυτή την ανοησία ώστε να μιλήσει για ρατσιστικά κίνητρα και να ασκηθεί δίωξη με αυτό είναι ένας άσχετος άνθρωπος. Δεν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα. Αυτά είναι απίστευτα. Πώς δηλαδή να γνώριζε ο ένας αν είναι Έλληνας ο άλλος οδηγός ή Ολλανδός, ή Γερμανός ή Κινέζος;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος είναι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης και φέρει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα.

Δίπλα στο αστυνομικό τμήμα έγινε το σοβαρό επεισόδιο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της… δημοσιότητας για το σοβαρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στον Μυλοπόταμο με τους δύο νταήδες Κρητικούς να καταδιώκουν και να επιτίθενται σε Γερμανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα εκτυλίχθηκαν σε κεντρικό σημείο του Περάματος ενώ στα 50 περίπου μέτρα βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μάλιστα, παρά τα ουρλιαχτά, τις φωνές και τα σπινιαρίσματα ουδείς από το αστυνομικό τμήμα δεν βγήκε να ελέγξει την κατάσταση.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο που δείχνει καρέ – καρέ όλα όσα συνέβησαν μόνο οι κάτοικοι επιχείρησαν, με κίνδυνο της ζωής τους, να βοηθήσουν τους τουρίστες.

 «Καθημερινό φαινόμενοι οι τραμπουκισμοί στο δρόμο»

Το σοβαρό αυτό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 19 Αυγούστου στο κέντρο του Περάματος στον Μυλοπόταμο δεν είναι το μοναδικό.

Αντίθετα, συνεχώς κατεβαίνουν από τα γύρω χωριά νεαροί με 4X4 και παρενοχλούν με την οδηγική τους συμπεριφορά τους κατοίκους.

perama2

«Οι τραμπουκισμοί στο δρόμο από νεαρούς με 4Χ4 είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν έχουν υπάρξει τόσο σοβαρά περιστατικά όπως αυτά με τους τουρίστες αλλά υπάρχει πρόβλημα», επισημαίνει κάτοικος της περιοχής ενώ την ίδια ώρα τονίζει πως οι περισσότεροι δεν καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά επειδή φοβούνται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση