HomeHL-GreeceΠνιγμός εξάχρονης στην Κορινθία: «Φορούσε ρούχα» λέει ο ψαροντουφεκάς που την ανέσυρε

Πνιγμός εξάχρονης στην Κορινθία: «Φορούσε ρούχα» λέει ο ψαροντουφεκάς που την ανέσυρε

Κόντρα ισχυρισμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Τέταρτη, έλαβε ο πατέρας της εξάχρονης που πνίγηκε ενώ έκανε μπάνιο στην παραλία Καλαμακίου της Κορινθίας.

Ο πατέρας κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανήλικου ενώ χθες μετέβη στα δικαστήρια Κορίνθου όπου οδηγήθηκε στο γραφείο του Εισαγγελέα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί του, απάντησε πως «δεν βούτηξε γιατί έχει άσθμα», κάτι που επιβεβαίωσε και η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Στον πατέρα του κοριτσιού ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Η εξάχρονη εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα κάτω από τα ύφαλα αγκυροβολημένης λέμβου.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τι υποστήριξε ο πατέρας του κοριτσιού που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο πατέρας του κοριτσιού είπε ότι η εξάχρονη κόρη του φορούσε σωσίβιο, ενώ είχε μπει στη θάλασσα και αυτός για να κολυμπήσει. Ξαφνικά, το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων. Εκείνος δεν βούτηξε για να το σώσει, καθώς, όπως είπε, «δεν μπορούσα, έχω άσθμα».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ekorinthos.gr, τα πρώτα άτομα που είδαν την εξάχρονη στο νοσοκομείο παρατήρησαν πως φορούσε ρούχα και ένα παπούτσι.

Αποκαλύψεις από τον ψαροντουφεκά που ανέσυρε την μικρή

Στη δημοσιότητα βγαίνουν νέα στοιχεία σχετικά με τον πνιγμό του 6χρονου κοριτσιού στην παραλία της Κορίνθου, μπροστά στα μάτια του πατέρα της.

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, που εντόπισε το αδικοχαμένο παιδί, μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές και το φαγητό που έβγαλε από μέσα του το κοριτσάκι.

«Τα νερά ήταν θολά, φορούσε ρούχα και παπούτσια»

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή» είπε ο κ. Μπουνάς.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: ‘Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί’. Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», πρόσθεσε.

Τόνισε πως όταν βρήκε τη μικρή Αμέλια, το παιδί δεν φορούσε μαγιό ή αμφίεση που θα ταίριαζε σε θαλάσσιο μπάνιο. «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι… αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό. Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», πρόσθεσε.

Μητέρα 6χρονης: Αγαπούσε το παιδί ο πρώην σύζυγός μου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα με το παιδί μετακόμισαν εδώ και περίπου ένα μήνα στην Κόρινθο, καθώς η ίδια βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Μία γειτόνισσα ήταν αυτή που ενημέρωσε τη μητέρα για το απίστευτο και δυσάρεστο συμβάν, ενώ εκείνη βρισκόταν στη δουλειά. «Ψάχνουν το παιδί σου και δεν το βρίσκουν» είπε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα και τότε η μάνα με ταξί πήγε στο νοσοκομείο της Κορίνθου, έχοντας πληροφορηθεί στο μεταξύ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με γείτονες της μητέρας, η ίδια σε συνομιλίες που είχε μαζί τους, τούς είπε ότι «το αγαπούσε το παιδί ο πρώην σύζυγός μου. Ξέρει κολύμπι, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή του, ξέρω ότι έχει άσθμα, αλλά δεν ξέρω τι έγινε και γιατί δεν βούτηξε να σώσει το κορίτσι». Η ίδια -μιλώντας στο Star- επιβεβαίωσε πως ο πατέρας της μικρής είχε άσθμα, όπως ο ίδιος υποστήριξε.

Οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο

Οι αξιωματικοί από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που έχουν αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης θα κληθούν να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν και αν ο πατέρας της 6χρονης είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη ζωή του παιδιού του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας της, η 6χρονη φόρεσε σωσίβιο για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα. Μετά από λίγο το κοριτσάκι εντόπισε ψαροντουφεκάς.

Τα ερωτήματα που ερευνώνται

Γιατί προτίμησε τόσο ερημική παραλία για να κολυμπήσουν και γιατί δεν είχε μαζί το κινητό του; Γιατί το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια εφόσον θα έμπαινε στη θάλασσα; Γιατί το παιδί -σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά- είχε φάει και ο πατέρας του το άφησε να κολυμπήσει με γεμάτο στομάχι;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού για το τραγικό περιστατικό στην Κορινθία:

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.

Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση