HomeHL-TOPΚακουργηματική δίωξη στον 38χρονο για την καταδίωξη των τουριστών – Τι αναφέρει ο δικηγόρος

Κακουργηματική δίωξη στον 38χρονο για την καταδίωξη των τουριστών – Τι αναφέρει ο δικηγόρος

Ελεύθερος ο 36χρονος- Video-

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον 38χρονο που κατηγορείται για την εμπλοκή στο σοβαρό επεισόδιο με την καταδίωξη των Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία κι έτσι αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, στον 36χρονο άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο αναμένεται και αυτός να απολογηθεί εξαιτίας συνάφειας την προσεχή Πέμπτη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος των δύο έκανε λόγο για παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα ενώ χαρακτήρισε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά για την οποία διώκονται οι κατηγορούμενοι ως «τραβηγμένη από τα μαλλιά».

mylopotamos

Τι ανέφερε ο δικηγόρος των συλληφθέντων

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ανδρών, ποινικολόγος κ. Διονύσιος Βέρρας, προσπάθησε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο να υποβαθμίσει το περιστατικό αναφέροντας ότι «όλη η Ελλάδα ασχολείται αυτή τη στιγμή με μια πραγματικά ανύπαρκτη υπόθεση».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν υπήρχε μαχαίρι στο συμβάν. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε μέσα στη δικογραφία ούτε βρέθηκε πουθενά αλλού. Η υπόθεση έχει λάβει αδικαιολόγητα μεγάλες διαστάσεις». Παράλληλα δήλωσε ότι «αν το περιστατικό συνέβαινε μεταξύ Ελληνών δε θα γινόταν όλο αυτό. Ανάλογα περιστατικά με φασαρίες συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους».

mylopotamos

Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε η υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, ζητεί να διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να διεξαχθεί με πληρότητα , να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή είναι για κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση και για τα αδικήματα: Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Ακόμη, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου φέρεται να αναφέρει πως η καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Το χρονικό

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με μια οικογένεια Γερμανών τουριστών να βιώνουν τον τρόμο από δύο Κρητικούς οι οποίοι τους κυνηγούσαν με το φορτηγάκι με σκοπό να τους σκοτώσουν, όπως αποκάλυψε το protothema.gr.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πατέρας με τους δύο γιους και την κόρη του ηλικίας περίπου 25 ετών, επέβαιναν σε ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο και κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο του Μυλοποτάμου, λίγο έξω από το Πέραμα. Εκεί, προσπέρασαν -νόμιμα- ένα αγροτικό στο οποίο επέβαιναν δύο Κρητικοί όχι μεγάλοι σε ηλικία. Οι Κρητικοί έγιναν… έξαλλοι έπειτα από αυτό και θεώρησαν ότι έπρεπε να εκδικηθούν τους ξενόφερτους!

Αρχικά έπεσαν επίτηδες με το αγροτικό φορτηγάκι τους πάνω στο ενοικιαζόμενο Toyota Corolla για να τρομοκρατήσουν τους ξένους. Η επεισοδιακή καταδίωξη όπου το αγροτικό έσπρωχνε και χτυπούσε το αυτοκίνητο με τους Γερμανούς συνεχίστηκε για ώρα. Σε κάποια στιγμή -πρωινές ώρες, γύρω στις 11 της Παρασκευής- οι δύο Κρητικοί προσπέρασαν το αυτοκίνητο των Γερμανών.

Έπειτα από λίγο, και τα δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν. Ο Κρητικός οδηγός κατέβηκε από το αγροτικό και άρχισε να γρονθοκοπεί τον Γερμανό συνοδηγό που ήταν ένας από τους δύο γιους του Γερμανού πατέρα που οδηγούσε.

Τότε, ο άλλος γιος της γερμανικής οικογένειας βγήκε από τα πίσω καθίσματα για να υπερασπιστεί τον αδερφό του απαντώντας με χτυπήματα.

Το αδιανόητο επεισόδιο παραλίγο να ξεφύγει τελείως από κάθε έλεγχο όταν ο Κρητικός συνοδηγός κατέφθασε με ένα μαχαίρι 20 εκατοστών στα χέρια του, γεγονός που τρομοκράτησε τους Γερμανούς οι οποίοι έτρεξαν να μπουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν άμεσα.

Το μένος των Κρητικών ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Το αγροτικό όχημα πήρε στο κυνήγι το αυτοκίνητο των Γερμανών που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την… καταδίωξη.

Το αγροτικό δεν σταματούσε πουθενά και χτυπούσε από πλάγια το Toyota που οδηγούσαν οι Γερμανοί, ενώ όταν κατάφεραν να τους προσπεράσουν έκαναν αμέσως όπισθεν και ουσιαστικά… καβάλησαν το ενοικιαζόμενο με την καρότσα του αγροτικού μπροστά στα έντρομά μάτια των τουριστών!

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω.

Διαφήμιση
Διαφήμιση