HomeHL-TOPΚρήτη: Tαυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες για την επίθεση-σοκ στους Γερμανούς τουρίστες

Κρήτη: Tαυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες για την επίθεση-σοκ στους Γερμανούς τουρίστες

Αναμένεται να παραδοθούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι δύο δράστες της σοκαριστικής επίθεσης το πρωί της περασμένης Παρασκευής (19/8) σε βάρος οικογένειας Γερμανών τουριστών στην Κρήτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες ήδη οι ταυτοποιηθέντες έχουν επικοινωνήσει -μέσω δικηγόρου- με την Ασφάλεια προκειμένου να παραδοθούν και να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει ζητήσει από χθες την «απόλυτη κινητοποίηση» της Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στη Σκαλέτα Ρεθύμνου.

Ο αρμόδιος υπουργός εμφανίστηκε εξοργισμένος όσον αφορά το περιστατικό και έχει ζητήσει την άμεση κινητοποίηση τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί.

Το χρονικό της τρομακτικής επίθεσης στο Ρέθυμνο

Το περιστατικό συνέβη στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής (19/8). Ένα αγροτικό 4Χ4 προσέκρουσε ελαφρά στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των Γερμανών, οι οποίοι επισκέφθηκαν για τρίτη φορά την Κρήτη.

Οι Γερμανοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και ζήτησαν ευγενικά να σταματήσει για να ανταλλάξουν στοιχεία. Εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης τους. Ο ένας εκ των δύο Κρητικών που επέβαιναν στο 4X4, ο 35χρονος συνοδηγός του 4X4, βγήκε από το όχημα και επιτέθηκε με μανία, χτυπώντας στο πρόσωπο τον Κρις, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Η επίθεση συνεχίστηκε, ενώ βγήκαν από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια η οικογένεια των Γερμανών τουριστών εντόπισε ότι ο ένας εκ των δύο Κρητικών κρατούσε μαχαίρι, κοντά στα 20-25 εκ., όπως αναφέρουν.

Η οικογένεια επιχείρησε να απομακρυνθεί μπαίνοντας και πάλι στο αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων.

Τα θύματα έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και διασχίζοντας το Ρέθυμνο χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από την αστυνομία, η οποία τους κάλεσε μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.

Τι δηλώνουν οι Γερμανοί τουρίστες που δέχτηκαν την επίθεση

Η οικογένεια των Γερμανών τουριστών που βρέθηκε αντιμέτωπη με τους «νταήδες» μίλησε στην ΕΡΤ, δηλώνοντας πως περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα.

«Ήταν σαν ταινία δράσης. Δεν μπορώ να περιγράψω καν πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Το να βλέπεις έναν άνθρωπο να έρχεται κατά πάνω σου με μαχαίρι. Έβλεπα την αδελφή μου να κλαίει και ενστικτωδώς προσπάθησα να την προστατέψω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βλέπεις ένα μαχαίρι. Είναι σοκαριστικό», ανέφερε ο Κρις, το μέλος της οικογενείας που δέχτηκε το πρώτο χτύπημα.

«Περιμένω να συλληφθούν οι δύο δράστες που μας επιτέθηκαν, ειδικότερα ο συγκεκριμένος που μας επιτέθηκε με το μαχαίρι», συμπλήρωσε το δεύτερο θύμα σε ερώτηση που του έγινε για το πώς νιώθει για την ασφάλεια στο νησί.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση