HomeΚΟΣΜΟΣΤηλεφωνική συνομιλία Τζόνσον, Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς για την Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Τζόνσον, Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς για την Ουκρανία

«Τόνισαν ότι είναι σημαντικό να εδραιωθεί η ασφαλής λειτουργία και η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Ζαπορίζια». Ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας υπογράμμισαν σήμερα Κυριακή σε τηλεφωνική επικοινωνία τους ότι είναι σημαντικό να εδραιωθεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στην τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός Τζόνσον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Σολτς υπογράμμισαν την ακλόνητη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Τόνισαν ότι είναι σημαντικό να εδραιωθεί η ασφαλής λειτουργία και η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων, ενώ χαιρέτισαν τις πρόσφατες συνομιλίες με τις οποίες κατέστη ανοίγει ο δρόμος για την αποστολή αντιπροσωπείας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στις εγκαταστάσεις της Ζαπορίζια», πρόσθεσε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση