HomeHL-TOPΑπίστευτο: Εισβολή τζιπ με τρέιλερ στο «προστατευόμενο» Ελαφονήσι – video

Απίστευτο: Εισβολή τζιπ με τρέιλερ στο «προστατευόμενο» Ελαφονήσι – video

Μετά τις ξαπλώστρες ήρθαν και τα... 4Χ4

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από τα σκουπίδια και τις ξαπλώστρες μέσα στο νερό έκαναν την εμφάνιση τους και τζιπ και μάλιστα με τρέιλερ μέσα στη θάλασσα στην κατά τα άλλα… προστατευόμενη περιοχή NATURA, στο Ελαφονήσι της Κρήτης!

Οι προσπάθειες υποβάθμισης της περιοχής είναι εμφανείς και πραγματικά απορεί κανείς αν όλα αυτά τα πραγματικά απίστευτα περιστατικά συμβαίνουν επί τούτου ή από αδιαφορία των αρμόδιων φορέων.

Λίγες μέρες πριν το cretapost είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα σκουπίδια να «κάνουν πάρτι» πάνω στη ροζ αμμουδιά του απαράμιλλης ομορφιάς τοπίου που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νομού Χανίων και αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κρήτης εν γένει.

Παραμένει άγνωστο πώς και γιατί βρέθηκε ο εν λόγω οδηγός με το όχημα του στην παραλία του Ελαφονησίου ωστόσο στο βίντεο του cretapost διακρίνονται ξεκάθαρα οι έκπληκτοι τουρίστες οι οποίοι έχουν μείνει αποσβολωμένοι παρατηρώντας τις μανούβρες του οδηγού μέσα στη θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.

Ενδεχομένως οι αρμόδιοι φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η τοπική κοινωνία να πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο σύστασης ενός φορέα διαχείρισης ο οποίος θα προστατεύει και θα ελέγχει την είσοδο, έξοδο και παραμονή στο χώρο του Ελαφονησίου των επισκεπτών.

Εδώ και πολλά χρόνια, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φθάνουν καθημερινά κυριολεκτικά χιλιάδες τουρίστες – έλληνες και ξένοι – οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους σ’ ένα εξωτικής ομορφιάς τοπίο. Κάτι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε όμως ώστε το Ελαφονήσι να προστατευτεί πραγματικά και να μην πέσει θύμα της δημοφιλίας του.

elafonisi-jeep2

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση