HomeHL-TOPΠαγίδες… θανάτου τα πεύκα στο Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου

Παγίδες… θανάτου τα πεύκα στο Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου

20 πεύκα έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση – Τι λέει ο πατέρας Κωνσταντίνος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πτώση του πεύκου που προκάλεσε τον θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη στη λεωφόρο Δικαιοσύνη ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί με αρκετά δέντρα στο Ηράκλειο.

Δεν είναι λίγα τα πεύκα τα οποία από το βάρος τους παρουσιάζουν έντονη κλίση και κινδυνεύουν να πέσουν. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς όταν πηγαίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί, υπάρχουν πεύκα τα οποία είναι παγίδες… θανάτου καθώς έχουν πάρει έντονη κλίση και κινδυνεύουν να πέσουν.

Μάλιστα, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Κοιμητηρίου, πατέρας Κωνσταντίνος Πιτσικάκης αναφέρει πως τουλάχιστον 20 δέντρα είναι επικίνδυνα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20 πεύκα τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα. Παρουσιάζουν επικίνδυνη κλίση ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει φουσκώσει το έδαφος. Βάζουμε βέβαια συχνά τσιμέντο στο σημείο που έχουν σπάσει οι πλάκες για να μην πέσει και τραυματιστεί κάποιος άνθρωπος αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα πράγματα», τονίζει μιλώντας στο cretapost ο πατέρας Κωνσταντίνος ενώ παράλληλα αναφέρει πως στα χρόνια που είναι εκείνος στην Ενορία έχουν πέσει τρία πεύκα «εξαιτίας της επικίνδυνης κλίσης που είχαν, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα».

dentro-agios-konstantinos2

Πολλές οι αναφορές στις αρμόδιες υπηρεσίες

Για την κατάσταση που επικρατεί με τα δέντρα στο χώρο του Κοιμητηρίου ο πατέρας Κωνσταντίνος έχει κάνει αναφορά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Εδώ και αρκετό καιρό έχω μιλήσει στις υπηρεσίες για τα συγκεκριμένα δέντρα ζητώντας να απομακρυνθούν από τον χώρο. Δεν έχει γίνει όμως κάποια ενέργεια», επισημαίνει ο π. Κωνσταντίνος ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η υπηρεσία Πρασίνου κάθε φορά που έχει κάποιο αίτημα η Ενορία ανταποκρίνεται άμεσα, έχουμε μία άριστη σχέση, ωστόσο η κοπή ενός πεύκου έχει μία ιδιαιτερότητα καθώς θα πρέπει να πάρει έγκριση από άλλον φορέα».

dentro-agios-konstantinos1

Μην θρηνήσουμε άλλα θύματα

Η ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου καθημερινά εξυπηρετεί αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται να βγάλουν κάποια χαρτιά.

«Δεν είμαστε μόνο κοιμητηριακός ναός αλλά και Ενορία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα από ανθρώπους. Πρέπει να δουν οι αρμόδιοι τι θα γίνουν αυτά τα επικίνδυνα πεύκα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας Κωνσταντίνος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση