HomeHL-9Θάνατος 51χρονου: Αυτοψία είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του πεύκου

Θάνατος 51χρονου: Αυτοψία είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του πεύκου

Λίστα με 15 «επικίνδυνα» σημεία είχαν καταρτίσει οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναπάντητα παραμένουν ακόμα τα ερωτηματικά για τα αίτια της πτώσης του τεράστιου πεύκου που σκότωσε τον 51χρονο Παναγιώτη σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου.

Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ανέφεραν πως δεν υπήρξε κάποιο σημάδι που να δείχνει πως το δέντρο ήταν άρρωστο ή σάπιο ώστε να κριθεί ακατάλληλο και να ξεριζωθεί.

Ωστόσο, φαίνεται πως το συγκεκριμένο πεύκο είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνο» εξαιτίας της κλίσης που είχε σε αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει με δηλώσεις του στο cretapost ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Σταύρος Μαγκουσάκης.

«Στις 17 Μαΐου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου, καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς και χρησιμοποιώντας ένα τουριστικό λεωφορείο κάναμε αυτοψία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στην αυτοψία συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου, η δημοτική αστυνομία, η Τροχαία αλλά και άτομα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης ο οποίος τόνισε ότι βρέθηκαν 15 «επικίνδυνα» σημεία μεταξύ αυτών και το δέντρο που έπεσε και σκότωσε τον 51χρονο.

«Κατά την διάρκεια της αυτοψίας βρήκαμε 15 δέντρα τα οποία είτε είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, είτε δυσκόλευαν την διέλευση τουριστικών λεωφορείων λόγω μήκους και ύψους. Ένα απ’ αυτά τα σημεία ήταν και το δέντρο που σκότωσε τον συνάνθρωπό μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Αμέσως μετά την αυτοψία καταρτίστηκε η λίστα με τα 15 επικίνδυνα σημεία και στάλθηκε με e-mail τόσο στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου όσο και στην δημοτική αστυνομία.

«Το e-mail αυτό στάλθηκε στις 19 Μαΐου. Έκτοτε δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια. Μόνο ένα τηλέφωνο δεχθήκαμε από την Υπηρεσία Πρασίνου για κάποιες διευκρινίσεις και τίποτε άλλο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό. Ο εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια της πτώσης του δέντρου και να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες από τους αρμόδιους φορείς.

dystixima-dimokratias

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου

Σε απολογία κάλεσε χθες η Ελληνική Αστυνομία τον Προϊστάμενο Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου ενώ προχώρησε και στη σύλληψη του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και εξαιτίας της θεσμικής του ιδιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο Προϊστάμενος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα εφόσον συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της προανάκρισης για την έρευνα και την απόδοση ευθυνών που οδήγησαν στο τραγικό θάνατο τον άτυχο Παναγιώτη Μητρέλο.

Λαμπρινός: «Θα κάνουμε το παν για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος»

«Θα κάνουμε το παν για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός για τον θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη που καταπλακώθηκε από τεράστιο πεύκο σε κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Ο κ. Λαμπρινός απευθύνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 51χρονου ενώ τονίζει πως είναι «αδιανόητο να χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος τόσο άδικα».

Δείτε αναλυτικά την δήλωσή του:

Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της  πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα.  Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου  εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

Οργισμένη η οικογένεια – Θα κινηθούν νομικά

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 51χρονου Παναγιώτη που τόσο άδικα έχασε χθες την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο την ώρα που περίμενε στο φανάρι με τη μοτοσικλέτα του σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου.

«Δεν μπορεί ένα δέντρο να κόβει έτσι την ζωή ενός ανθρώπου», δήλωσε στην κάμερα του Alpha tv η χήρα του 51χρονου, Σταυρούλα.

Η Σταυρούλα με τον Παναγιώτη ήταν 30 χρόνια παντρεμένοι και είχαν μαζί τρία αγόρια. Όπως η ίδια περιγράφει, ανάμεσα σε αναφιλητά «ήταν ο καλύτερος μπαμπάς, ο καλύτερος οικογενειάρχης, ο καλύτερος σύζυγος».

Παράλληλα τονίζει πως «θέλουμε απόδοση ευθυνών, θέλουμε να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για αυτό. Ξέρουμε ότι δεν έγινε επίτηδες αλλά από την άλλη πρόκειται για σοβαρή αμέλεια».

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο, πονάει πολύ», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ο μεγαλύτερος γιος του 51χρονου, Χρήστος ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Ζητάμε δικαιοσύνη. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πατέρας μου έχασε την ζωή του για αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν αυτοί. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση