HomeHL-GreeceΠιερρακάκης-Τσιάρας απαντούν στο ΠΑΣΟΚ: Δεύτερο λάθος, μας κατηγορούν για δικό τους νόμο που δεν άλλαξαν

Πιερρακάκης-Τσιάρας απαντούν στο ΠΑΣΟΚ: Δεύτερο λάθος, μας κατηγορούν για δικό τους νόμο που δεν άλλαξαν

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης επανήλθαν με νέα ανακοίνωση-απάντηση στο ΠΑΣΟΚ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χθες, το ΠΑΣΟΚ κατέκρινε τα υπουργεία περί των προγραμμάτων ψηφιοποίησης και διαφάνειας, με τα αρμόδια υπουργεία να απαντούν ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης κάνει… λάθος ερώτηση.

Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαλέσει τον Κυριάκο Πιερρακάκη, λέγοντας ότι δεν έχει υπογράψει ακόμη την ΚΥΑ για να τηρείται ηλεκτρονικό αρχείο παρακολουθήσεων από την ΑΔΑΕ και έτσι η Αρχή τηρεί χειρόγραφα αρχεία, που είναι μαχητά.

Αντιδρώντας, με κοινή τους ανακοίνωση οι κ.κ. Πιερρακάκης και Τσιάρας εξήγησαν ότι «η ΚΥΑ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεν αφορά στην ΕΥΠ, όπως απολύτως λανθασμένα αναφέρεται, αλλά σε εισαγγελικές διατάξεις που εκδίδονται από εισαγγελικούς λειτουργούς των κατά τόπους αρμοδίων δικαστηρίων της χώρας, πλην του εισαγγελικού λειτουργού της ΕΥΠ».

Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε σήμερα με νέα ανακοίνωση, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο υπουργοί αποκάλυψαν και παραδέχτηκαν πως τον Μάρτιο του ’21 προστέθηκε στο Ν 2225/1994 η παρ. 12, με την οποία ορίστηκε ότι «με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται όλες οι τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη θέση σε εφαρμογή και λειτουργία της διαδικασίας της παρ. 4 ως προς την παράδοση του αποσπάσματος της διάταξης με ηλεκτρονικό κρυπτογραφημένο μήνυμα», απόφαση που όμως δεν έχει εκδοθεί ακόμη, «αφήνοντας σκόπιμα, στο απόλυτο ανέλεγκτο, τις αποφάσεις άρσης του απορρήτου επικοινωνιών των πολιτών».

Τα αρμόδια υπουργεία απαντούν εκ νέου, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει δεύτερο λάθος, εγκαλώντας την κυβέρνηση για την τήρηση μιας διαδικασίας που ίσχυε και επί των δικών του κυβερνήσεων.

Η ανακοίνωση των υπουργείων:

«Μετά το αρχικό λάθος επί της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαπράττει ένα δεύτερο λάθος επί της πολιτικής ουσίας: εγκαλεί την κυβέρνηση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μιας δράσης ψηφιοποίησης και διαφάνειας που πραγματοποίησε η παρούσα κυβέρνηση – καθώς όλα αυτά νομοθετήθηκαν με τους νόμους 4786/2021 και 4871/2021 – και όχι κάποια προηγούμενη.

Δηλαδή, για να γίνει απολύτως κατανοητό: το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή – και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους υλοποίησης, κάθε πλατφόρμα που πραγματοποιούμε συνιστά εκκρεμότητα της χώρας, εκκρεμότητες στις οποίες η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα όπως θεμελιώνει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών.

Αναλυτικές απαντήσεις για καθε επιμέρους ερώτημα θα δοθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την εκάστοτε αρμόδια αρχή».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση