HomeΚΡΗΤΗΡέθυμνο: Θετική χρονιά για τον τουρισμό το 2014, λέει η Όλγα Κεφαλογιάννη

Ρέθυμνο: Θετική χρονιά για τον τουρισμό το 2014, λέει η Όλγα Κεφαλογιάννη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απόλυτα ικανοποιημένη από τα στοιχεία και τους αριθμούς που δείχνουν θεαματική αύξηση του τουρισμού στην χώρα μας και δει στην Κρήτη, εμφανίστηκε το πρωί από τ’ Ανώγεια, η υπουργός Τουρισμού. Η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε το 2014 ως μία θετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ζητούμενο παραμένει τα φετινά υψηλά ποσοστά να διατηρηθούν και τις επόμενες χρονιές.

Πιο αναλυτικά, άκρως επιτυχημένο έτος θεωρείται το 2014 για τον τουριστικό τομέα σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς σημειώθηκε μεγάλη αύξηση, γεγονός που αποτελεί έναυσμα και βάση για τη συνέχεια κάνοντας την Ελλάδα στο μέλλον μία από τις κορυφαίες τουριστικές αγορές παγκοσμίως.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι η μεγάλη αύξηση που καταγράφηκε και τον Ιούλιο στις αφίξεις των ξένων τουριστών η οποία μάλιστα άγγιξε το 15% με βάση τα επίσημα στοιχεία του συνδέσμου ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, από τις αρχές του έτους στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας έχει παρατηρηθεί αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών της τάξης του 16,5%.

Ο ΣΕΤΕ (σύνδεσμος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων) από την πλευρά του, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι ο στόχος των 19 εκατομμυρίων τουριστών για το 2014 θα επιτευχθεί, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη ρωσική και την ουκρανική αγορά.

Όπως επεσήμανε το πρωί από τ’ Ανώγεια η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Κρήτη είναι η περιφέρεια που μπορεί να υποστηρίξει στο μέγιστο βαθμό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αρκεί να υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, των τοπικών αρχών και των εμπλεκομένων -με τον τουρισμό- φορέων.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της βελτίωσης του μέσου εσόδου και της παραμονής των τουριστών στην χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικό να δίνονται περισσότερες εμπειρίες στους τουρίστες ώστε να εξερευνήσουν την χώρα μας.

Επιπλέον όπως πρόσθεσε, η συνεργασία του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, δίνει την δυνατότητα προώθησης των παραδοσιακών προϊόντων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση